Gyors citromos piskóta

Gyors citromos piskóta

Hozzávalók:

    • 6 db M-es tojás
    • 6 lapos evőkanál mandulaliszt – 12 dkg – nyugodtan lehet vele spórolni és 1-2 kanállal kevesebb lisztet használni – ekkor inkább habkönnyű pille piskóta lesz az eredmény
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
    • 2 db közepes citrom leve
    • 3 evőkanál eritrit
    • Narancs dzsem főzés nélkül
    • 2-3 evőkanál porxukor

Elkészítés:

    • Az egész tojásokat üsd bele egy edénybe és kezd el verni habosra, menet közben öntsd a tojásokhoz a citromok levét, és verd tovább
    • Amikor kezd erősen habosodni, akkor tedd hozzá a xukrot
    • Hosszabb ideig kell a habveréssel foglalatoskodnod, mintha külön fehérjét vernél fel, de a tészta alapjának így is tökéletes lesz – nem tudod kőkeményre verni!!!
    • A maglisztet szórva keverd a tojásos alaphoz
    • Egy zsírpapírral kibélelt edénybe öntsd bele a tésztát
    • Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20 perc alatt fog a piskóta készre sülni
    • Borítsd egy deszkára a tésztát, vágd ketté, kend meg pl. narancs dzsemmel, végül a piskóta tetejét szórd meg porxukorral
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.