Hozzávalók:
-
- 6 db M-es tojás
- 6 lapos evőkanál mandulaliszt – 12 dkg – nyugodtan lehet vele spórolni és 1-2 kanállal kevesebb lisztet használni – ekkor inkább habkönnyű pille piskóta lesz az eredmény
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 2 db közepes citrom leve
- 3 evőkanál eritrit
- Narancs dzsem főzés nélkül
- 2-3 evőkanál porxukor
Elkészítés:
-
- Az egész tojásokat üsd bele egy edénybe és kezd el verni habosra, menet közben öntsd a tojásokhoz a citromok levét, és verd tovább
- Amikor kezd erősen habosodni, akkor tedd hozzá a xukrot
- Hosszabb ideig kell a habveréssel foglalatoskodnod, mintha külön fehérjét vernél fel, de a tészta alapjának így is tökéletes lesz – nem tudod kőkeményre verni!!!
- A maglisztet szórva keverd a tojásos alaphoz
- Egy zsírpapírral kibélelt edénybe öntsd bele a tésztát
- Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20 perc alatt fog a piskóta készre sülni
- Borítsd egy deszkára a tésztát, vágd ketté, kend meg pl. narancs dzsemmel, végül a piskóta tetejét szórd meg porxukorral