Brokkolis tekercs

Hozzávalók:

  • 0,5 kg brokkoli
  • 2 dl kókusz tejszín – Cocomas pl.
  • 2 db M-es tojás
  • 5-10 dkg kemény sajt – pl. Cheddar vagy Parmezán, esetleg Pannónia – a mennyiségben azért ilyen nagy a tól-ig, mert döntsd el a mértéket szabadon!
  • Fűszerek: só, őrölt bors, reszelt szerecsendió, max. 1 evőkanál eritrit (elhagyható!), újhagyma vagy snidling vagy apróra vágott saláta hagyma

Elkészítés:

  • Főzd puhára brokkolit, majd turmixold össze a kókusztejszínnel
  • Fűszerezd ízlés szerint – a kóstolás lényeges!
  • Keverd össze a zöldséges alapot a tojásokkal, de azok valóban M-es méretűek legyenek! -, ha a javasoltnál több tojást teszel a keverékhez, abból baj nem lehet
  • Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, öntsd rá a keveréket, majd reszelj rá sajtot
  • Előmelegített sütőben közepes hőfokon süsd a „tésztát” míg a sajt meg nem pirul
  • Amikor kész, hagy hűlni, majd végy elő egy másik tepsit és tegyél abba is sütőpapírt
  • Borítsd át a „tésztát”, hogy a sült rész majd a tekeréskor felülre kerüljön
  • Húzd le a felül lévő sütőpapírt, majd óvatosan hengereld fel a „lepényt”
  • Hagyhatod nagy hengerben, de felvághatod kisebbekre is
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.