Paleo Zsuzsa receptje és képe
Nagy örömmel tölt el, hogy még manapság is kapok új recepteket, jelen esetben új – régi ismerős paleos baráttól. Köszönet érte.
Hozzávalók :
- 7 db tojás
- 5 púpozott ek. darált dió
- 6 ek. paleo cukor pici vanília
- 1,5 dl mandulatej, vagy kókusztej
- 2 púpozott ek. nyílgyökér liszt
- 3 ek. ghee vaj
- 2 db mangó
- pár szem 80% csoki
Elkészítés:
- Az 5 db tojást szétválasztom, sárgáját 4 ek. paleo cukorral kikeverem, és a dióval, hozzáadom a 4 felvert tojás fehérjéhez, kis vaníliával normál vagy nagyobb tepsibe, sütőpapírra teszem.180 fokon kb. 20 percig sütöm – én légkeveréses sütőben készítettem!
- A krémet közben elkészítem: a tejet, 3 tojást, 2 ek. porcukrot lassú tűzön melegítem; állandó keverés mellett beleteszem a nyílgyökér lisztet és sűrű pudingot készítek. Kihűtöm és hozzákeverem a vajat, valamint 1 db hámozott mixelt mangót. Finom krém lesz belőle.
- A másik mangoldot lehámozom, szeletekre vágom és picit megpárolom /elhagyható!/
- A kihűlt hozzávalókkal összeállítom a süteményt: a diós piskótát én hosszában félbevágom, a krémmel mindkét felét megtöltöm és közé rakom a szeletelt mangót, összeborítom, majd a tetejét vékonyan bevonom kis magtejjel felolvasztott csokival.
- A süti legfinomabb másnap lesz, mert összeérnek az ízek. 🙂