Almaszirmos ropogós rántott csirke

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell filé vagy filézett csirke felső comb – természetesen lehet filézés nélküli hús is (nálunk a filézettnek van nagyobb keletje)
  • 1-2 dl kókusztej, ez el is hagyható
  • Zúzott fokhagymagerezdek vagy fokhagymapor
  • Só, őrölt bors (elhagyható)
  • A bundázáshoz:
    • Szezámpehely vagy szezámliszt; AIP-ban földi mandula liszt, zöldbanán liszt
    • 2 db tojás (csak sárgája átvezető AIP-ban, vagy még az sem!)
  • Apróra tört almaszirom – lehet házilag szárított vagy készen vásárolt
  • 2 evőkanál zsír

Elkészítés:

  • Az almaszirmot törd apróra – pl. a zacskóra ráütögetve egy klopfolóval.
  • 1-2 dl kókusztejet keverj el zúzott fokhagymával vagy fokhagymaporral, kevés sóval; A csirke-szeleteket tedd ebbe a páclébe legalább 1-2 órára, de lehet akár egy éjszakára is.
  • Sütés előtt forgasd meg lisztben és tojásban/sárgájában, majd panírozd almaszirommal.
  • A másik megoldás, hogy a csirke szeleteket sózd be, majd ezután forgasd meg elkevert egész tojásokban vagy csak a sárgájában, a lisztet hagyd ki. Ezeket a tojásos szeleteket forgasd meg almasziromban.
  • Forrósíts fel sütőedényben zsírt, és süsd  ropogósra

„Kalifa” almaszirmot használtam, melyet aszkorbinsavval

tartósítottak, és nem tartalmaz hozzáadott cukrot.

Különleges ízkavalkád lett a végeredmény: fokhagymás-sós csirkehús íze keveredett az édes-savanykás almáéval.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Almaszirmos ropogós rántott csirke”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.