Rösti lepény batátából

Hozzávalók – 15 lepényhez:

  • 0,5 kg édes krumpli
  • 2 db M-es tojás
  • 3 evőkanál gesztenyeliszt, vagy az aveninre nem érzékenyeknek kompromisszumos zabliszt
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál szárított fokhagyma, vagy legalább egy fej zúzott fokhagyma
  • Zsír

Elkészítés:

  • A burgonyát hámozd meg, mosd meg, majd kis lyukú reszelőn reszeld le
  • Keverj hozzá lisztet, majd fűszerezd
  • Miután alaposan kikeverted, egy kizsírozott – lehetőleg kerámia vagy teflon – edényben süsd ki a röstli egyik, majd másik oldalát
  • Pl. salátával kínálhatod, vagy kiváló feltét valamilyen főzelékhez is
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.