A salátákat a Neked Terem – zöldség, gyümölcs rendeltem, miután 2 hete sikeresen az egész család mérgezést kapott az előre csomagolt bevásárló központban vásárolt salátától. Első rendelésem volt. Remélem, hogy jók lesznek a tapasztalataim. A kertben már vetjük a magokat, és hosszú idő után – városiként – otthoni termesztésre vetemedtünk.
Hozzávalók:
- 10 dkg madár saláta
- 10 dkg bébi spenót
- 1 db nagyobb avokádó
- 1 marék petrezselyem
- Újhagyma szára
- 2 evőkanál olíva olaj
- Citromlé és eritrit; AIP-ban méz vagy glicin; AIP-ban szerintem az édesítés akár el is hagyható, de ha nagyon igényled, akkor apríts a salátához alma darabokat.
- Feltét opcionális:
- olívás tonhal konzerv – ez látható a képen!
- kemény tojások félbe vágva, megsózva – nem AIP!
- füstölt lazacfilé
Elkészítés:
- A salátaféléket egy tálba vegyesen elhelyezzük; az újhagyma szárát, a petrezselymet apróra vágjuk
- Az avokádót félbe vágjuk, meghámozzuk, a magot kivesszük, majd cikkekre vágjuk
- A saláta keveréket a választott feltéttel és az olíva olajjal összekeverjük
- Tálaláskor számomra elegendő fél citrom leve, de ha valaki igényli, akkor eritrittel is meg lehet a salátát hinteni (AIP-ban nem!)