Csicsóka lila hagymával

Csicsóka lilahagymával – A kép a Google images-ről való.

Mit ne mondjak, sokáig ódzkodtam a csicsóka paleos étrendbe való bevezetésétől. Nagyon sok jó tulajdonsága van és a „szegények krumplijaként” a kertből, ha van, kiirthatatlan. Ma már könnyen elérhető a zöldségeseknél is. Egyébként pedig miután Jamineték „Tökéletes Egészség Diétája” – röviden a TED – is hatott rám, hogy feszegessük a határainkat, ezért kínálok nektek csicsóka köretet.

Hozzávalók 3 főre:

  • 0,5 – lehetőleg nagy szemű – csicsóka
  • Víz
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • Só, őrölt bors; bors nélkül AIP

Elkészítés:

  • A csicsókákat alaposan sikáld meg, majd vágd fel vékony karikákra; meg is pucolhatod, mint ahogy én azt tettem
  • Főzd meg a csicsókát, majd amikor már puha, ezután szűrd le
  • A lila hagymát vékonyan karikázd fel
  • Egy lapos edénybe kanalazd a zsírt, forrósítsd fel, majd a hagymát forgasd benne meg, végül a csicsókát borítsd a lábasba; sózd és borsozd ízlés szerint

A csicsóka tepsiben sült fasírt mellé lett tálalva -, most fasírt rudacskákat sütöttem.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.