„Ágni görög konyhája” blogról való – a recept és a kép, további fázisképekért kattintsatok a linkre
Hozzávalók:
* 300 gr magliszt és/vagy őrölt mag (nálam darált sótlan, héjas mandula, saját készítésű mandulaliszt és kókuszliszt volt, majdnem egyforma arányban)
* 1 csésze nagyon puha, villával megtört banán
* 4 tojássárga
* 4 tojásfehérjéből vert hab
* 1/2 kk fahéjpor
* 3/4 kk szódabikarbóna
* 1/2 kk vaníliapor
* 1/4 csésze legalább 75 %-s kakaótartalmú csokichips
* 1/3 csésze méz
* 1 tk steviapor
Elkészítés:
- A tojások habját felvertem, a száraz összetevőket összekevertem.
- Az édesítőt és mézet a tojássárgával simára habartam.
- Majd lassan mindent egybe tettem, és addig kevergettem, amíg biztos voltam benne, hogy minden arányosan elosztódott a masszában.
- A tojásfehérjét vigyázva és utoljára kell belekeverni, nehogy kiverjük teljesen a belé szorult levegőt és összeessen.
- 20×10 cm-s tepsiben sütöttem talán 40-45 percet, 180 fokos előmelegített sütőben.
- A magliszteknél is ugyanúgy kell eljárni mint a gabonaliszt esetében, beleszúrunk egy fogpiszkálót vagy éles kést, és ha nem ragad rá semmi, valamint az illata is már nagyon jön a sütőből, akkor készen van.”