Narancsos pulykacombok batátával

Hozzávalók:

  •  pulykacombok (nálunk ma 6 db.)
  • krumpli (paleosóknak édesburgonya)
  • olívaolaj (kb 1 csészényi)
  • fokhagymagerezdek
  • 1 jó nagy pohár narancslé (kb. 300 ml)

 Elkészítés:

  • Az alsó combokat konyhakész állapotba hozzuk (van aki lehúzza a bőrt róla, van aki nem).
  • Hosszában bevagdossuk, majd a nyílásokba fokhagymagerezdeket szúrunk.
  • Sózzuk, borsozzuk őket és olívaolajos tepsibe helyezzük (kb 1 ujjnyi olaj).
  • Annyi krumplit kockázunk, amivel szorosan ki lehet pakolni a tepsit. A krumplikat még a tepsibe tevés előtt megolajozzuk, sózzuk, borsozzuk egy másik tálacskában és jól összekavarjuk a kezünkkel. Az édesburgonya ugyanilyen módon lesz előkészítve, viszont azt csak a vége felé kell a tepsibe tenni, mert nagyon hamar megvan.
  • Miután minden katonás rendben a tepsiben áll, nyakon öntjük az ételt a kifacsart narancsok levével, de úgy, hogy mindenhová kerüljön.
  • Előmelegített 250 fokos sütőbe tesszük, alsó rácsra, majd amikor elkezd sülni, lehúzzuk 180 fokra. A húsokat néha néha megfordítjuk, hogy a végére mindkét oldalukon szépen pirosra legyenek sülve.”
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.