Törökné Csilla receptje és képe
Hozzávalók:
Diós lap:
– 9 púpos e.k. darált dió
– 1 e.k. kókuszliszt
– 6 e.k. eritritol
– 1 t.k. szódabikarbóna
– fél citrom leve
– 1 k.k őrölt fahéj
– 3 tojás
– 0,5-1 dl Cocomas kókusztejszín, hogy kenhető masszát kapjunk
- Mákos lap:
- 9 púpos e.k. darált mák
- 1 e.k. kókuszliszt
- 6 e.k. eritritol
- 1 t.k. szódabikarbóna
- fél citrom leve
- 3 tojás
- 0,5-1 dl Cocomas kókusztejszín, hogy kenhető masszát kapjunk
A lapok megkenéséhez:
- 1 üveg házi szilvalekvár
Elkészítés:
Megsütjük a diós és mákos lapokat:
- A hozzávalókat egy fakanállal összekeverjük és egy-egy 20×30
cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. - A diós lap tetejére egy jó maréknyi vágott diót szórunk.
- 200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük, külön-külön mindkét lapot.
- Mikor kihűltek a lapok, cukormentes házi szilvalekvárral
kenjük meg a mákosat és rátesszük a diós lapot.