Diós-mákos-lekváros

Törökné Csilla receptje és képe

Hozzávalók:
Diós lap:
–       9 púpos e.k. darált dió
–       1 e.k. kókuszliszt
–       6 e.k. eritritol
–       1 t.k. szódabikarbóna
–       fél citrom leve
–       1 k.k őrölt fahéj
–       3 tojás
–       0,5-1 dl Cocomas kókusztejszín, hogy kenhető masszát kapjunk

  • Mákos lap:
  •  9 púpos e.k. darált mák
  • 1 e.k. kókuszliszt
  • 6 e.k. eritritol
  •  1 t.k. szódabikarbóna
  •  fél citrom leve
  •  3 tojás
  • 0,5-1 dl Cocomas kókusztejszín, hogy kenhető masszát kapjunk

A lapok megkenéséhez:

  •  1 üveg házi szilvalekvár

Elkészítés:

Megsütjük a diós és mákos lapokat:

  • A hozzávalókat egy fakanállal összekeverjük és egy-egy 20×30
    cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát.
  • A diós lap tetejére egy jó maréknyi vágott diót szórunk.
  • 200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük, külön-külön mindkét lapot.
  • Mikor kihűltek a lapok, cukormentes házi szilvalekvárral
    kenjük meg a mákosat és rátesszük a diós lapot.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.