Citromkrémes mákos szelet

Törökné Tóth Csilla receptje és képe

Hozzávalók:

Tészta 1 laphoz :
–       6 púpos e.k. darált mák
–       1 csapott e.k. kókuszliszt
–       4 e.k. eritritol
–       1 t.k. szódabikarbóna
–       fél citrom leve
–       2 tojás
–       0,5 dl cocomas kókusztejszín, hogy kenhető masszát kapjunk
Citromkrém:
–       2 nagy kezeletlen héjú citrom reszelt héja + leve
–       8 e.k. eritrit
–       4 tojássárgája
–       1 egész tojás
–       10 dkg kókuszzsír
Elkészítés:

  • Először a citromkrémet készítjük el 1-2 órával előbb, hogy
    legyen ideje kihűlni és szilárd állapotot elérni. A
    kókuszzsír kivételével összekeverjük a hozzávalóit és
    takaréklángon folyamatos keverés közben addig főzzük, amíg
    elkezd rotyogni. Ekkorra be is sűrűsödik a krém.
    Hozzákeverjük a kókuszzsírt, majd levesszük a tűzről. Ha
    megfelelően kihűlt, betesszük a hűtőbe.
  • A tészta hozzávalóit fakanállal összekeverjük és egy 20 x 30
    cm-es – sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. 200
    fokon 15 perc alatt megsütjük az egyik lapot, majd újabb
    masszát keverve kisütjük a másik lapot is. Mikor kihűltek a
    lapok megtöltjük a citromkrémmel és kis időre hűtőbe tesszük
    a süteményt.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.