Málna jégkrém

A kép a Google images-ről való.

Gyümölcsöt is érdemes mértékkel fogyasztani. Különösen azok vigyázzanak, akiknek már kialakult cukorbetegségük van, vagy nem szeretnének visszaesni. A kevés gyümölccsel, inkább csak ízesített jégkrémek viszont kiválóan kielégíthetik a gyümölcsök utáni vágyunkat még betegség esetén is.

A megoldás pépesített gyümölccsel ízesített víz, hozzáadott cukorpótló. A jégkrémekhez különösen ajánlom a Xukor0Steviát vagy csak a steviát. Mélyhűtés után a stevia kicsit kesernyés íze egyáltalán nem lesz érezhető, sőt nagyon jól harmonizál a jégkrémekkel és fagylaltokkal. A TED a természetes édesítők pártján van, ezért kis mennyiségben, ha ezt az irány követed – használhatsz szirupokat, mézet is. AIP-osan is készülhet pl. kevés glicinnel vagy minimális mézzel, de szerintem édesítés nélkül is remek hűsítő!

Hozzávalók és elkészítés egyben – 4 db jégkrémhez:

  • 4 dl vízzel vagy kókusztejjel turmixolj össze – jégkrémenként véve 6-8 szem málnát
  • Édesítésként tegyél a mixerhez 1 kávéskanál steviát vagy 1 lapos evőkanál Xukor0Steviát; keverhetsz a léhez őrölt vaníliát is; AIP-ban lehetőleg ne édesíts!
  • A formákat öntsd fel az alapanyaggal – ötletként használhatsz eldobható papír vagy műanyag poharat is, amibe valamilyen pálcikát tenned kell, hogy majd kézben tartsd a jégkrémet
  • Mélyhűtés után – kb. 2 óra elteltével – már eheted is

Erre a poharas megoldásra gondoltam!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.