Habcsókos piskóta korongok

Miért is nevezem ezt a süteményt habcsókosnak?! -, mert a tojásokhoz képest alig tettem lisztet a tésztához. Csokikrémmel töltöttem meg, de megtölthető citromkrémmel vagy gyümölcsvelővel is. Kerek formájú muffin sütőben kell megsütni! Low carb paleoba bőven besorolható édesség.

Hozzávalók 16 db-hoz, azaz 32 koronghoz:

  • 7 db egész M-es tojás
  • Csipetnyi só
  • 2 ek. citromlé
  • 1 kh. szódabikarbona
  • 3 ek. eritrit
  • 3 ek. gesztenyeliszt vagy mandula, mogyoró liszt, avagy 2 ek. kókuszliszt
  • 1 ek. olvasztott vaj vagy paleo olaj
  • Porxukor – készen is kapható és eritritet kávédarálóban poríthatunk is!

Elkészítés:

  • Az egész tojásokat üssük egy tálba, majd kezdjük el felverni a csipetnyi sóval
  • Kb. 2 perc állandó habverés után tegyük a tojásokhoz a citromlét, az édesítést
  • Legalább 3-4 percig kell verni a tojásokat, mert egyben is felverődik, csak sokkal lassabban, mintha a fehérjét külön kemény habbá vernénk
  • A kevés lisztet szitálva keverjük a habhoz – óvatosan, hogy ne törjön össze
  • Ha van annyi formánk, hogy mind a 32 korongot egyszerre megsüssük, akkor könnyebb a dolgunk, ha nem, akkor külön-külön kell a formákban megsütni a tésztát
  • A formákba öntött habos piskóta tészta kb. 15-20′ alatt fog megsülni előmelegített sütőben – közepes lángon
  • A formákból vegyük ki a korongokat, majd ha kihűltek, akkor kenjük meg pl. csokikrémmel, és ragasszuk össze a süteményt
  • Porxukorral alá szórhatunk vagy a tetejét is megszórhatjuk a csokis-tészta falatoknak
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.