Lazac nyesedékkel kevert saláta


Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Javaslom, hogy vagy – Budapesten a nekedterem.hu kínálatából, vagy a kertből – a vidéki nagyobb és kisebb városokban a lehetőségeket nem ismerem – szerezz be vegyes bio salátát.
A tálba egyre jobban tudsz téli időszakban is bio minőségű salátákat venni. Meglepődve látom, hogy az Auchan bio zöldség kínálata egyre bővül. Leginkább a kíméletes gazdaságból származó termékekben hiszek, de a bio jelzés még mindig megbízhatóbb, mint egyéb, főleg salátafélék, melyek levelein mindig a legmagasabb a vegyszer tartalom.
  • A tálba a következőket szedtem össze a kertből:
    • bébi spenót, zsenge kapor, zsenge saláta, friss petrezselyem, zsázsa levelek, korai tárkony (most kezd újraéledni a tő!)
  • 20 dkg lazac nyesedék -, mely piaci halasoknál kapható – Fűstölt lazac nyesedék – 40 dkg (10 dkg 300 Ft).
  • A salátát a nyesedékkel alaposan keverd össze.
  • Lehet kapni halasnál, ahol hal feldolgozás, filézés is zajlik lazac gerincet lazac hússal, mely fillérekbe kerül. Ekkor jól meg kell dolgozni a lazac mennyiségéért 🙂
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.