Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Javaslom, hogy vagy – Budapesten a nekedterem.hu kínálatából, vagy a kertből – a vidéki nagyobb és kisebb városokban a lehetőségeket nem ismerem – szerezz be vegyes bio salátát.
A tálba egyre jobban tudsz téli időszakban is bio minőségű salátákat venni. Meglepődve látom, hogy az Auchan bio zöldség kínálata egyre bővül. Leginkább a kíméletes gazdaságból származó termékekben hiszek, de a bio jelzés még mindig megbízhatóbb, mint egyéb, főleg salátafélék, melyek levelein mindig a legmagasabb a vegyszer tartalom.
- A tálba a következőket szedtem össze a kertből:
- bébi spenót, zsenge kapor, zsenge saláta, friss petrezselyem, zsázsa levelek, korai tárkony (most kezd újraéledni a tő!)
- 20 dkg lazac nyesedék -, mely piaci halasoknál kapható – Fűstölt lazac nyesedék – 40 dkg (10 dkg 300 Ft).
- A salátát a nyesedékkel alaposan keverd össze.
- Lehet kapni halasnál, ahol hal feldolgozás, filézés is zajlik lazac gerincet lazac hússal, mely fillérekbe kerül. Ekkor jól meg kell dolgozni a lazac mennyiségéért 🙂