Bibimbap – zöldséges és húsos változat

Miután a Bibimbap-nak (TED – Jaminet) az a jellegzetessége, hogy az éppen aktuálisan friss zöldségekből készüljön, így én is az éppen tegnap kapott friss bio zöldségekből főztem meg, és sertés hússal kiegészítettem.


Húsos, tormás, kókusztejszínes

Hozzávalók és elkészítés egyben – 2 főre:

  • Hagymaszárat, újhagymát apró darabokra vágunk.
  • 1 db kisebb zsenge karalábét is apróra szeletelünk.
  • 0,5 kg zöld spárgákból – különösen a nagyobb daraboknál – törjük le a fás részt; amennyiben zsenge a spárga, akkor meg sem kell pucolni, csak meg kell mosni, majd utána ízlés szerint kisebb-nagyobb darabokra vágjuk fel.
  • Két friss kelkáposzta fej külső leveleit a csomókról leszedjük, és a külső leveleket ollóval vékony csíkokra vágjuk, majd hozzádobjuk az eddigi zöldségekhez.
  • 3 dkg vajat ráteszünk a zöldségkeverékre, továbbá kb. 1 dl vizet ráöntünk, és résnyire nyitva hagyva – lefedjük, alacsony lángon főzzük; amennyiben van zöldséglevünk, akkor azzal is felönthetjük. AIP-osok kókuszzsírt használjanak!
  • Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt chili paprikát is használunk. AIP-os fűszerek pl.: só, majoránna, fahéj vagy só, gyömbér, kurkuma lehetnek.
  • A meglehetősen összeesett zöldség tetejére lehet halmozni nyers és friss zöldségeket – pl. kel leveleket, bébispenótot, tépett salátát, hagymacsírát stb., pl. én reszelt tormát tettem rá.

Húsos változat:

  • A főzést az apróra vágott gulyásnak való – pl. slussz, diója – hús vajon és vízzel (zöldséglével) való párolásával, főzésével kezdjük.
  • A húst sózzuk és borsozzuk.
  • Amikor a hús már majdnem kész, akkor a zöldséges bibimbap-nál leírtak szerint – értelemszerű módosításokkal – folytatjuk a főzést.

A húsos bibimbap-ot kínálhatjuk kókusztejjel, kókusztejszínnel, vagy a TED szerint akár jó minőségű tejszínnel, vagy joghurttal. Az étel tetejére egy evőkanálnyi tormát is lehet reszelni.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.