Meggyes-málnás-mákos lepény

Törökné Tóth Csilla receptje és képe

A sütött gyümölcs miatt kompromisszumos!

  Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg por-eritrit
  • 10 dkg kókuszliszt
  • 10 dkg mandula liszt
  • 3 tojás + 2 sárgája
  • kb.3 dl kókusztej
  • 2 t.k. szódabikarbóna + fél citrom leve
  • Meggy, málna ízlés szerint


Hozzávalók a habhoz:

  • 2 tojásfehérje
  • 3 e.k. eritrit
  • fél citrom leve
  • 2 marék málna+ 1.kk.zselatinpor

Elkészítés:

  • A gyümölcsök kivételével a tészta hozzávalóit összedolgozzuk az elektromos habverővel. Kicsit morzsásnak tűnik, de a folyadék miatt nem száraz.
  • Elég nagy adag: 24X40 cm-es tepsit béleltem ki sütőpapírral.
  • Beleborítottam a tésztát és a kezemmel kilapogattam.
  • Nem túl sűrűn ráraktam a kimagozott meggyet és az üres helyeket sűrűn megszórtam málnával. A gyümölcs réteget is kicsit lenyomkodtam a tenyeremmel, hogy valamennyire bele tudjon sülni a tésztába.
  • 190 fokon 20 percig sütöttem, amikor a tésztán barnás foltok jelezték, hogy elkészült.
  • Amíg a tészta sült, a tojásfehérjét az eritrittel és citromlével kemény habbá vertem.
  • A málnát villával összetörtem és belekevertem a zselatint.
  • Amint a tészta kisült, a habot összekevertem a málnával és a süti tetejére szépen rákentem, majd 150 fokon 10 percre még visszatoltam a sütőbe.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.