Habos almás krémes


Kunné Bea receptje és képe

Üdítően friss, könnyű, habos nyalánkság, egy szelet biztos nem lesz elég belőle!

Először elkészítettem a krémet:

    • 60 dkg alma
      10 dkg kókuszzsír
      1 dl kókusztejszín
      1 dl víz
      2 tk. zselatin
      néhány csepp citromlé
  • Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk. Egy lábasba dobjuk az almákat, meglocsoljuk a citromlével, a vízzel és a kókusztejszínnel felöntve puhára pároljuk. Folyamatos keverés mellett a zselatint is hozzáadjuk, majd a tűzről levéve a forró krémbe belekeverjük a kókuszzsírt. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd botmixerrel pürésítjük.

Piskóta elkészítése:

    • 4 db tojás
      3 dkg porrá őrölt eritrit
      3 dkg mandulaliszt
      fél mokkáskanál szódabikarbóna
      kevés citromlé
      csipet só
  • Tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket az eritrit 1/3-ad részével és csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék édesítővel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a citromlével elpezsegtetett szódabikarbónát. A felvert fehérjéhez adjuk a sárgáját, óvatosan elkeverjük, végül lazán hozzáforgatjuk a mandulalisztet is. Zsírpapírral bélelt, kb 20×30 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben, légkeverésen, 160-175 fokon, 20-25 percig sütjük. Amikor kisült pár percig pihentetjük, majd átfordítjuk egy nagyobb tepsire, lehúzzuk a zsírpapírt óvatosan. Visszafordítjuk az eredeti tepsibe. Hagyjuk teljesen kihűlni.
    Amikor az almás krém már teljesen kihűlt, rákanalazzuk a piskótára. Hűtőbe tesszük, addig elkészítjük a habot.

Hab:

    • 4 db tojásfehérje
      5 dkg porrá őrölt eritrit
      4 evőkanál frissen facsart citromlé
      7 gramm porzselatin
  • Vízgőz felett kemény habbá verjük a fehérjéket az összes hozzávalóval, amíg a zselatin feloldódik. Végezetül rákenjük a krém tetejére. Hűteni újból és amikor a hab már kihűlt, fahéjas porrá őrölt eritrittel szórjuk.

Almás krém receptje Barbitól, kis változtatással: http://sutemenyeskert.cafeblog.hu/…/falatnyi-mennyorszag-a…/

Megjegyzés: A Tökéletes Egészség Diéta ajánlása szerint az eritrit helyett akár rizs, tápióka szirupot is használhatsz. Mértékkel magliszt is belefér a TED-be, így a Paleo fúziómba is. A magam részéről biztosan nem főzném meg az almát, hanem összeturmixolnám és citrommal meglocsolnám. Így nem kellene főzött gyümölcsöt használni. BB Márta
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.