Bimbimbap – mustáros sertés hússal

Bimbimbap mustáros hússal – A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók:

  • 20-25 dkg sertés comb
  • 0,5 kg édes krumpli
  • 1 lapos ek. mustár
  • Só, őrölt bors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • Nagy marék petrezselyem zöldje
  • Oliva bogyó
  • Paprika karikák – opcionális!
  • Újhagyma – opcionális!
  • Zsír – pomace olíva olaj, kókuszolaj vagy sertés zsír
  • 0,5 dl víz

Elkészítés:

  • A sertéscombot vékony szeletekre, majd kisebb darabokra vágjuk.
  • Mustárral, sóval, borssal, alaposan átkeverjük a húst és hagyjuk legalább 15 percet állni.
  • Közben a batátát és a fokhagyma gerezdeket hajszál vékony szeletekre vágjuk – legjobb robotgéppel dolgozni.
  • A sütő lábasban zsiradékon megkapatjuk a húst, megkeverjük, hogy mindkét oldala piruljon.
  • Az fokhagymával kevert édes krumplit ráborítjuk a húsra és öntünk az egészre egy kis vizet.
  • Addig főzzük-sütjük az ételt, amíg a lé le nem fő róla.
  • Gazdagon meghintjük petrezselyemmel, és hozzákeverjük.
  • Tálalhatjuk további friss petrezselyemmel, kisebb paprika karikákkal, olíva bogyóval, karikára vágott újhagyma fejjel.

AIP-os fűszerezéssel könnyen beilleszthető

az Autoimmun Protokollba!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.