Kalvach Andrea receptje és képe
Törökmogyoró liszt beszerzése a biobolt-e.tar-tól
Hozzávalók 8-9 db kisebb bucihoz:
- 40 gr útifűmag héj
- 360 ml víz
- 60 gr Törökmogyoró liszt vagy makadámdió liszt (Időszakonként lehet kapni törökmogyorót az Aldiban vagy a Lidl-ben – az is használható!)
- 60 gr nyílgyökérliszt vagy tapióka liszt
- 2 ek. chia mag
- 3/4 kk. só
- 1 kk. szárított provence-i fűszerkeverék (finom szárított medvehagymával is vagy szárított metélőhagymával)
- 3/4 kk. szódabikarbóna
- 3 ek. oliva olaj
- 2 ek. kesudió vaj vagy török mogyoró vaj – vajjá turmixolt mag!!!
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra!
- Öntsd a vizet az útifűmaghéjhoz!
- Mérd ki és keverd össze a száraz anyagokat egy kis tálkában. Mire ez megvan, addigra az útifűmaghéj is szépen bezselésedik.
- A zseléhez add hozzá az oliva olajat és a kesuvajat (vagy a törökmogyoró vajat) és keverd jól össze!
- Amikor ez kész, add hozzá a szárazanyag keverékedet!
– Én kézzel szoktam jól összegyúrni, gyorsan megy.
Vizes kézzel formázok a masszából 8-9 bucit és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, 38-40 percig sütöm, szép kerekre dagadnak, belül levegősek lesznek.