Paleo buci – tojás nélkül

Kalvach Andrea receptje és képe

Törökmogyoró liszt beszerzése a biobolt-e.tar-tól

zsömlehalmai0


Hozzávalók 8-9 db kisebb bucihoz:

  • 40 gr útifűmag héj
  • 360 ml víz
  • 60 gr Törökmogyoró liszt vagy makadámdió liszt (Időszakonként lehet kapni törökmogyorót az Aldiban vagy a Lidl-ben – az is használható!)
  • 60 gr nyílgyökérliszt vagy tapióka liszt
  • 2 ek. chia mag
  • 3/4 kk. só
  • 1 kk. szárított provence-i fűszerkeverék (finom szárított medvehagymával is vagy szárított metélőhagymával)
  • 3/4 kk. szódabikarbóna
  • 3 ek. oliva olaj
  • 2 ek. kesudió vaj vagy török mogyoró vaj – vajjá turmixolt mag!!!

    Elkészítés:
  • Melegítsd elő a sütőt 200 fokra!
  • Öntsd a vizet az útifűmaghéjhoz!
  • Mérd ki és keverd össze a száraz anyagokat egy kis tálkában. Mire ez megvan, addigra az útifűmaghéj is szépen bezselésedik.
  • A zseléhez add hozzá az oliva olajat és a kesuvajat (vagy a törökmogyoró vajat) és keverd jól össze!
  • Amikor ez kész, add hozzá a szárazanyag keverékedet!

– Én kézzel szoktam jól összegyúrni, gyorsan megy.

Vizes kézzel formázok a masszából 8-9 bucit és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, 38-40 percig sütöm, szép kerekre dagadnak, belül levegősek lesznek.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.