Hozzávalók:
- 1-1,5 kg cukkini – kb. 4 nagy db
- 20 dkg gluténmentes kenyér vagy paleo kenyér, vagy 5 evőkanál szárazanyagként valamilyen darált mag, magliszt; esetleg 3 evőkanál zabliszt, NoCarb 2 evőkanállal – a lényeg, hogy felszívja a cukkini nedvességét; TED – földimandula liszt
- 6 db tojás
- Fűszerek: Csipetnyi só; ízlés szerint – 5-6 ek. eritrit, vagy valamilyen szirup, méz; 1 ek. fahéj por; 1 kk. őrölt szegfűbors; bio citromhéj eritrittel őrölve, vagy bio narancshéj eritrittel őrölve. TED: glicin vagy méz
Elkészítés:
- A cukkinit reszeljük le.
- Őröljük apróra a kenyeret, majd a morzsát keverjük a cukkinihez.
- Fűszerezzük a felsorolt hozzávalókkal.
- Az egészhez üssünk tojásokat és a masszát alaposan keverjük ki.
- Egy tepsit béleljünk ki zsírpapírral – nagyobb mély tepsit válasszunk és egyengessük el a tésztát.
- Előmelegített sütőben közepes lángon – kb. 180 fokon – süssük a süteményt 35-40 percig. Feltétlenül nézzünk rá sütés közben, és amikor már a tetején kérget látunk pirulni, akkor lesz kész.
- A kész sütemény tetejére szórhatunk citrom-porxukor vagy narancs porxukor keveréket.