Piskóta vaníliás mártással

Hozzávalók – 16 db nagyobb piskóta kockához:

  • 10 db tojás
  • 10 ek. mandula liszt vagy őrölt mandula
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • Fél citrom leve
  • Stevia, eritrit, méz (TED)
  • Csipet só
  • 2 dkg ghee vagy vaj
  • Porrá őrölt eritrit a végső dizájnhoz, vagy készen kapható porxukor

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 1 l kókusztej
  • Édesítés – ízlés szerint – édes-savanyú –> xukor, szirup + citrom
  • Csipet só
  • 1 ek. Cognac liszt a sűrítéshez, vagy 2 tojás sárgája
  • 1 tk. Bourbon vanília

Elkészítés:

  • A tojásokat kettéválasztás nélkül verjük fel, citromlé hozzáadásával. Amennyiben a piskóta alapot így készítjük, akkor hosszabb ideig – 2-3′ verjük a habot.
  • Amikor már habos, akkor szitálva és a legalacsonyabb fokozaton keverve, vagy akár csak kanállal – keverjük el a mandulalisztet a felvert tojásokkal.
  • Tegyünk a tésztába szódabikarbónát, majd öntsük a masszát egy zsírpapírral kibélelt sütőformába.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon süssük a piskótát kb. 20-25 percig.
  • A kókusztejből hidegen és melegen is készíthető vanília mártás, mert a NoCarb liszt hidegen is sűrít. Amennyiben tojások sárgájával sűrítünk, akkor mindenképpen fel kell melegíteni a tejet, beletenni az fűszereket, majd előre 1 dl tejjel kikevert tojások sárgájával besűrítjük. Mindezt kis lángon és állandó keveréssel tegyük.
  • A piskóta kockákat szórjuk meg porxukorral.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.