Eposz a műkajákról – Igazság; és nem morbid humor :(

párizsihusikenyérrozsosmargarinvirsliműbelesmustárchipszacskóslevesszörppizzaegészségtelenkefírbaromfifasírtjoghurt

narancsinjekciózvaEzúton ajánlom figyelmetekbe ezt a tanulságos kis „eposzt”, hogy mutassátok meg azoknak, akik nem értenek bennünket 😀

  • Mit kérsz enni, kisfiam?
    Én vizet akarok, anya. Legfeljebb a vízhez egy kis marhahúst, sertéshúst, gyártási szalonnát, Na-nitrites keveréket, magyarul E450-es adalékot, nem húseredetű fehérjét és emulgeátort – dekarragén, guargumi és xantángyanta ki ne maradjon belőle!
  • Egyszóval te PÁRIZSIT kérsz.
  • Úgy van, anyukám. És kérlek, kenj meg hozzá egy lisztből, kis ízjavítóból, sikérből, antioxidánsból, tejporból, cellulázenzimből, a savanyúságot szabályozó kálium-acetátból és citromsavból, emulgeálószerből és kalcium-szulfátból álló kenyeret.
  • Tartós ROZSOSAT?
  • Igen, egy kis vízzel, hidrogénezett/átészterezett növényi olajat, amelyben persze van só, emulgeálószer, kálium-szorbát.
  • Már kenem is a MARGARINT, fiam.
  • Nekem viszont, anya, ma jobban esne egy kis sertéshúsban és vízben elkevert húspép, bőrke, karragén, polifoszfát, szójafehérje, nátrium-laktát, étkezési keményítő, pirofoszfát, antioxidáns és Na-nitrit.
  • Akkor te  MŰBELES VIRSLIT kapsz fiam. Hozzá természetesen tartrazinnal, kinlinnel, amaranttal, indigókarminnal színezett természetes aromával, nátrium-benzoáttal, sóval, mustármaggal, cukorral és ecettel dúsított vizet.
  • Magától értetődik, MUSTÁR nélkül a virsli mit sem ér, anyukám.
  • Isztok-e hozzá, gyerekek, vízben feloldott izocukrot, Na-ciklamátot, aszpartámot, aceszulfátot, szacharint, aszkorbinsavat, nátrium-benzoátot és fenilalanint?
  • SZÖRPÖT? Igeeeen!
  • Ebédre viszont kaptok egy kis búzalisztet, kukoricakeményítőt, hidrogénezett növényi zsírt, ízfokozót, lehetőleg E631-est és E627-est, nátriumglutamátot, módosított keményítőt, állati eredetű zsírt, élesztőport, szárított tyúkhúst és E 150-es színezéket.
  • SZÁRNYAS-KRÉMLEVES leveskocka lesz brokkolival! Hurrá! S utána?
  • Utána pedig búzalisztet paradicsomsűrítménnyel, sajttal, ananásszal, vízzel, növényi olajjal, nátrium-nitrittel tartósított főtt sonkával, búzakeményítővel, cukorral, sóval, élesztővel és jóféle acetilezett-dikeményítővel, adipáttal.
  • Hawaii!
  • Bizony, bizony, gyerekek, Hawaii PIZZA lesz, a legjobb márka!
  • Az a kedvencünk.
  • Este a tévéhez pedig mit kaptok, na mit?
  • Csak nem burgonyát, növényi olajat, sót, hagymaport, autolizált élesztőport, tejszínport, dextrózt, sajtport, nátrium-glutamátot, dinátrium-5-ribonukleotidokat és tapadásgátlót, vagyis szilícium-dioxidot?
  • De bizony, gyerekek, úgy van, CHIPSET. A legfinomabb újhagymás chipset.
  • S mi lesz a vacsora?
  • Vacsorára pedig a két nagy gyerek eszik aszpartámmal, fenilalaninnal, K-aceszulfámmal, zselatinnal, hidroxi-propillal javított joghurtot, amelyben kalcium-foszfáttal, vízzel és cukorral fölhizlalt, egyszer már kipréselt gyümölcshús vázdarabkák vannak.
  • Én is kérek őszibarackos LIGHT JOGHURTOT! Én is! Én is!
  • Ne kiabálj, Lajoska. Te mást kapsz ma este. Na nézd, már itt is van egy kis kóstoló: húspép, víz, zsemlemorzsa, zsiradék, liszt, panírlé, szójagranulátum, szójakoncentrátum, keményítő, fűszerek és karamellammóniás színezék, egyszóval BAROMFIFASÍRT!
  • Ezt szegény apád is, hogy imádta…, nyugodjék békében”

A képek a Google images-ről valók

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Eposz a műkajákról – Igazság; és nem morbid humor :(”

    1. Paleo ismerősöm belinkelte ezt a szép szöveget. És sokadszor is közöltem vele, hogy feleslegesen. Minden kedves Paleo néninek és bácsinak írom a következőt, akik a szemüket forgatják a párizsit, kenyeret, tésztát, zsírt, mustárt, margarint, ketchupot evő népek láttán/hallatán. De főleg a cikkírónak. Szóval kedves mindenki! Szép irányelv az egészséges táplálkozás, csak tudjátok a „szemét” étel a legolcsóbb a magyar szegény ember számára. Az egészséges táplálkozás roppant sok pénzbe kerül. Igen, fogyókúrás időszakaimban tapasztaltam, hogy roppant drága az egészséges étkezés(!). Csak „irigyelni” tudom azokat, akik megengedhetik maguknak és az egész családjuk is, hogy hússal, gyümölccsel, zöldséggel stb lakjanak jól. Sőt csodálom azokat, akiknek van arra is kapacitása, hogy minden ételen megnézze az összetevőket, azok arányát mielőtt a Tesco-s kosárba rakják. És egészséges táplálkozás ide vagy oda, még nem sikerült belehalnom a szénhidrátbevitelbe, sem műételek adalékanyagaiba. Koleszos időszakomban elég kevés pénzből jöttem ki és ritkán ehettem valódi húst. Reggeli vacsi; kenyér vagy zsömle volt. Nem, nem az egészségesebb fajta, hanem a hagyományos, ami a legolcsóbb. És igen, szemét kaját ettem hozzá. Legtöbb esetben tésztát ettem ebédre, ami jól eltelített. Ez a menü elég gyakori volt a kollégiumi 2 évemben. Szóval kedves „úristenmennyiE627E832Eblablahidrogénezettnövényizsírkaramellaammóniásnátriumkibaszásdologvanebbenis” szívéhez kapkodó Paleolit barátaim: várom a plakátokat, amiken egy tengely választ szét egy alsóközéposztálybeli családot és egy paleolit családot, mellékelve egy ábrát, ami tartalmazza, hogy miket esznek, és az mennyibe kerül. De az is legyen odaírva, hogy mennyi bevitt ételellel lakik jól egy személy az egyik oldalon, és mennyivel a másikon.

      1. http://paleovital.hu/?page_id=1564 Főzési alapötletek – Olyan ételek gyűjteménye, amihez nem kell lecserélni a konyhádat. Kisnyugdíjas barátnőm követi a paleot. Tény, hogy nem eszik minden nap húst, viszont sokszor eszik zöldségekből paleos technológiával készült leveseket és főzelékeket, továbbá tojást. A válaszom ennyi. BB

    1. „Az aszkorbinsav (INN: ascorbic acid) egy antioxidáns tulajdonságú szerves sav. Fehér vagy világossárga kristályok formájában jelenik meg. Az aszkorbinsav L-enantiomere más néven C-vitamin. A név eredete: a- fosztóképző és scorbuticus (skorbut) mivel a molekula hiánya az emberi szervezetben skorbuthoz vezethet.
      Az aszkorbinsav cukorszármazéknak tekinthető, az L-aszkorbinsav a 2-dezoxi-2-keto-L-gulonsav γ-laktonjának en-diol alakjának tekinthető. Vízben jól oldódik. Optikailag aktív vegyület, jobbra forgat.
      A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben Acidum ascorbicum néven hivatalos.” Wikipédia

      C-vitamin pótlására a lassan felszívódó tablettát érdemesebb használni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.