Bio lila burgonya – pl. salátába keverve

Felfedeztem, hogy a Neked Terem on-line vállalkozás éppen árul lila burgonyát, méghozzá nem horrorisztikus kg/3.000 Ft áron, hanem kg/620 Ft-ért.

A blogomon már írtam a lila krumpliról a burgonya fajtáinak elemzése kapcsán, miután a TED szerint, tehát Jamineték szerint lehet enni burgonyát. Én a bél áteresztő képességében és a burgonya toxinjainak véráramba jutásában hiszek, viszont merem remélni, hogy a lila burgonya antioxidáns tartalmával kiemelkedik a krumplik sorából.

"Ha már burgonya, akkor lila burgonya, melyben “A lilás színért a céklában, szederben is fellelhető antocián nevű antioxidáns felel, melynek fontos szerepe van a káros ultraibolya sugarak által létrehozott szabad gyökök elleni védekezésben.” Magyarországon a termelők idegenkednek tőle, holott ez egészséges burgonya."
 

Meg kell jegyeznem, hogy nem flancolni akarok, amikor ilyen burgonyáért pénzt adok ki. Az étkezésemben hatalmas problémává vált a low carb és különösen a húsos étkezés miatt kialakult szinte állandó diaré. Erőteljesen használom a gyökérzöldségeket – a batáta gumóját, a sárgarépát, csicsókat, karalábét, zellert stb. Ezt az étkezési repertoárt igyekszem bővíteni.

A lila krumplit meghámoztam, majd vízben kifőztem. Frissen sósan ettem. A mai napon szintén a Neked Terem-től érkező madársalátával, jégsalátával, kevés paradicsommal és uborkadarabokkal végül elkevertem.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.