Tapasztalatok a Tökéletes Egészség Diétáról

kimchi-rev-7 thaileves

Jamineték oldalán találhatóak receptek, sőt más blogok elérhetősége is megtalálható: 
http://perfecthealthdiet.com/recipes/

Immár lassan egy éve követem a TED-et, és összegyűjtöttem tapasztalatokat.

A kezdeti időszak étrendmintája volt számomra a jó, amit megtalálsz http://paleovital.hu/?p=24631 link alatt. Később elszaladt velem is a ló, nem figyeltem a napi szénhidrát mennyiségre különösebben. A felesleges szénhidrátokból lerakodó háj lesz – na, pont erre van nekem szükségem 🙁

Amire ügyelned kell:

  • Könnyen megszalad a szénhidrát mennyisége.
  • A sok szénhidrátnak végül hízás lesz a következménye.
  • Meg kell próbálni valóban Jaminetéket követni, ami jóval puritánabb paleot jelent, mint amit sokan követnek, vagy rossz szándék nélkül ugyan, de a receptjeim mellett, mint Paleo Fúziós ételt jelölöm. Ez a jelölés messze nem azt jelenti, hogy ész nélkül lehet mindegyiket enni, hanem meg kell próbálni kis adagokban gondolkozni és lehetőleg kétszer, vagy maximum háromszor enni egy nap.
  • A blogom receptjei a magyar konyha tipikus ételeit írja le paleos formában. Minden egyes esetben, amikor a Jaminet által javasolt alapanyagok szerepelnek a receptben, azokat fúziósnak jelölöm.
  • Akit ez a paleos változat érdekelt, annak szeretném felhívni a figyelmét, hogy Jamineték nem elsősorban süteményekben és extravagáns ételekben gondolkodtak, hanem alapvetően a kínai konyha befolyásolja a látásmódjukat!

Bibimbap-okban

http://paleovital.hu/?p=25840 zöldséges-húsos változat

http://paleovital.hu/?p=25733 zöldséges keverék

http://paleovital.hu/?p=14676 chilis, csirkés

http://paleovital.hu/?p=26458 mustáros sertéshússal

Vagy Pho levesben

http://paleovital.hu/?p=25849 Pho

Vagy zöldésges édességben, habokban, magliszt nélküli (mert nem is ismerik!) nyalánkságokban.

http://paleovital.hu/?p=26814 Mennyei sütőtök és cékla

http://paleovital.hu/?p=26920 Cékla és sütőtök habbal

http://paleovital.hu/?p=24353 Habos csokikrém

és persze stb., stb., stb.

12 napja elkezdtem ketogénezni, mert aggasztott a rám rakódó háj. Természetesen még ilyen rövid idő alatt nem termeltem keton testeket, DE nekem nem vált be! Rá kellett jönnöm, hogy nekem a vegyes táplálkozás és inkább a mérsékelt szénhidrát fogyasztás a megfelelő. Az elmúlt 6 évben nem először alakult ki krónikus bélhurutom. Most éppen pektin – almakúrát tartok, hogy a bélflórámat rendbe hozzam. Mellesleg meg kell jegyeznem, hogy fiatal sem vagyok, persze öreg sem; az alapbetegségem – az elsorvadt pajzsmirigy – súlyos kór.

Egy szó, mint száz én is örökké csapdákba esem, ti meg tanuljatok az én példámból is! Úgyhogy visszatérek 3 napos almakúra után a TED-hez, CSAK SOKKAL TUDATOSABBAN ODA FOGOK FIGYELNI AZ ELFOGYASZTOTT SZÉNHIDRÁTOKRA! A ketogénezés alatt 20 gr szénhidrátot ettem naponta, szerintem 40 gr szénhidráttal, na meg persze fehérjével és zsírral már egészen jól el lehet éldegélni.

Tehát: Változatosan, egyszerűen és keveset egyetek; minél többet mozogjatok!

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.