Hideg avokádó leves – Jaminet receptje; AIP-ra is!

Avokádó leves – Google

Az eredeti recept az alábbi linken angolul olvasható, az eredetiből fordítottam. A képek is a Perfect Health Diet oldaláról valók.

perfecthealthdiet.com/recipe/chilled-avocado-soup/

 

Latin amerikai konyha

4 főre; Elkészítési idő: 20 perc

 
Hozzávalók:
  • 1 csésze puha avokádó
  • 2 teáskanál lime vagy citromlé
  • 1/2 csésze erőleves – marha vagy birka, de lehet csirke vagy zöldség is
  • 1/4 csésze aprított bazsalikom
  • 1 tk. bors – AIP-ban borsikafű

Optimális további összetevők:

  • 1/2 csésze apróra vágott uborka
  • 1/4 csésze aprított paradicsom – AIP-ban hagyjuk el!
  • 1/4 csésze apró darabokban – mangó!
  • Shallot hagyma – nem csípős saláta hagyma – AIP-ban gyöngyhagyma, póréhagyma vagy snidling
 
Elkészítés:
 
  1. Zúzd össze és pépesítsd a hozzávalókat – az avokádót, az uborkát, saláta hagymát, a fűszereket: borsot, lime-ot, paradicsomot; AIP-ban a bors helyett borsikafüvet használj, a paradicsomot hagyd el!
  2. …, és akkor itt van a mi  sok kollagent tartalmazó erőleves sűrítményünk, melyet frissen vehetsz elő a mélyhűtőből, és mikróval 20 másodperc alatt  a mikróban felengedheted, melyet keverd a zöldségekhez.
  3. A paradicsom vagy a mangóval díszítjük a levest, AIP-ban csak mangóval
  4. Alaposan keverd össze a hozzáadott sóval és borssal – AIP-ban borsikafűvel – is.
  5. Tedd be a hűtőbe a keveréket 30 percre. Tálald mélytányérban és díszítsd  paradicsommal, mangóval, vagy salsával. Ázsiai módon készítve illik a keverékbe a bazsalikom, vagy halszósz. Rendkívül ízletes!
 
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.