Zöldséges-húsos tepsis golyók

Ezt a fasírtgolyót majdnem hogy állandóra beépítheted az étrendedbe. Az elkészítés technikája minden egyes zöldséges változatban ugyanaz. A fűszerezésen alkalmanként szintén lehet változtatni!

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 0,5 kg finomra darált sertés lapocka vagy sertés-marha vegyes darált húst sózunk és borsozunk; lehet a fűszer máskor – paprika, só, bor; akár egzotikus fűszerekkel is próbálkozhatsz – AIP-osan pl. só, fokhagyma, hagyma, majoránna vagy oregánó.
  • 3 maréknyi darált – nem mértem le dkg-ra – cukkini, cékla, sárgarépa. zeller stb. önmagában vagy vegyesen alaposan elkeverünk a hússal.
  • A hús összeállításához használhatunk – vagy 1 db M-es tojást, vagy 10 dkg reszelt eidami sajtot, vagy, vagy AIP-ban a tojás helyett – 1 ek. zselatin 1 dl forró vízben feloldva.
  • Zsírozz ki egy mély tepsit, melybe éppen 20 gombóc kerül, mert a fenti mennyiség éppen 20 db gombóchoz lett elegendő. Használhatsz természetesen kókuszolajat, olívát, paleoban vajat is!
  • Locsold meg a gombócokat folyékony zsírral, és süsd 170 fokon kb. 15 percig, majd forgasd meg a húsdarabokat és még süsd 10 percig, hogy mindkét oldaluk ropogós legyen.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.