Tojáslikőr paleo módra

tojaslikor4_mini

Haász Niki Paleokonyha oldalán láttam meg éppen most ezt a receptet, és miután már évek óta megosztok az oldaláról néhány finomságot, hát így uccú – gyorsan másolom is nektek.

Érhető módon Niki óv bennünket az alkoholtól, de bennem egy merész ötlet villant fel. Azzal kezdődik a recept, hogy „2 dl vizet felforralok …” – így felmerül bennem a kérdés, hogy miért ne lehetne ezen a ponton – az íz miatt – valamilyen színtelen tömény alkoholt  – pl. vodkát hozzáönteni a vízhez, miután hő hatására a szesz elpárolog?!

Hozzávalók:

  • 4 tojás sárgája (egészséges, friss, mosott tojás!)
  • 10 dkg-nyi édesítés – nálam 5 dkg méz + 1/4 mk. stevia por (ha xilitet vagy eritritet használsz édesítéshez, őröld porrá!)
  • 2 dl gyömbértea (1 ek-nyi reszelt gyömbér leforrázva, áztatva 2 dl vízzel)
  • 2,5 dl sűrű kókusztej (Aroy-D vagy Real Thai)
  • 1 mk. őrölt vanília
  • 1 mk. gyömbérpor

Elkészítés:

2 dl vizet felforralok, és 1 ek. aprított gyömbérrel teát készítek belőle. Hagyom kihűlni. A tojássárgáját az édesítővel habosra verem, egészen fehéredésig, ez pár percet igénybe vesz a legmagasabb fokozaton is (az eredeti recept még az elektromos kütyük térhódítása előtt született, 1 órányi felverési időt ír  ). Folyamatos keverés közben hozzáadom a többi hozzávalót is, majd hűtőbe teszem. Kész.

Közel 1 l tojáslikőr lesz ebből a mennyiségből (a térfogat a tojássárgák habosítása miatt nő meg), de rettentő gyorsan elfogy…

Ötlet: ha a kókusztejet habbá verve kevered bele, akkor hab fog kiválni a tetejére később (mint a képeken), ha nem, akkor szép homogén lesz.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.