Cigánypecsenye sült paszternákkal és sárgarépával

A receptet Csóti Heni küldte 2011.02.26-án
Elkészítési idő: Kb. fél óra
 
Hozzávalók 2-3 főre:
  • 1 kg csont nélküli sertés tartja
  • Só, őrölt bors
  • 1-2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma szeletei összenyomva vagy fokhagyma por
  • 10-15 dkg házi szalonna
  • Kevés zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
  • Klopfold ki a tarját
  • Mindkét oldalát sózd és borsozd
  • Kizsírozott tepsibe tedd be a hússzeleteket
  • Halmozzál a tetejére hagymakarikákat és fokhagymaszeleteket, továbbá a házi szalonna szeleteit
  • A húst fólia alatt süsd 200 fokon kb. 1 óra hosszat, addig míg a szalonna a húsra rápirul
  • Vágd fel – lehetőleg julienre -, azaz gyufaszál vékonyságú szeletekre a paszternákot és a sárgarépát, és egy serpenyőben kevés zsíron pirítsd meg

Ha elkészültél, máris frissen tálalhatsz!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Cigánypecsenye sült paszternákkal és sárgarépával”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.