Hozzávalók – 4 személyre:
- 1.5 kg bőrös csontozott karaj szeletek
- 1 dl sertészsír, illetve 3 ek.
- 1 fej fokhagyma
- 1 kisebb fej hagyma
- Só
- Paprika por
- Őrölt bors ízlés szerint
- 2 kk. majoránna
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- 2 dl víz
Elkészítés:
- A karaj húsos részét kockásan vagdossuk be.
- A mélyedésekbe nyomkodjuk bele a tisztított fokhagyma gerezdeket.
- Sózzuk, borsozzuk és szórjuk be vékonyan paprikával, majoránnával és őrölt köménnyel, majd hagyjuk így állni legalább egy órát a hűtőben.
- A karajt helyezzük el egy mély sütőedénybe.
- Olvasztott zsírral locsoljuk meg.
- A húsos rész legyen először alul.
- Egy pucolt fej hagymát tegyünk a hús mellé.
- Öntsünk a húsra vizet.
- Fedjük le alufóliával.
- Sütve-főzzük a húst – legalább 45 percig kb. 170 fokon.
- Félidőben (20-25 perc) vágjuk szeletekre a húst, majd folytassuk a sütést.
- Vegyük le az alufóliát, majd a húst fordítsuk meg és süssük 200 fokon ropogósra. Figyeljük, nehogy megégjen!