A kakaó nem hizlal, csak a hozzáadott cukor!!!
http://www.pointernet.pds.hu/tini/diet/tanacs/20110102214545699000000780.html „A kakaó fiatalon tart és élénkít”
„Lássuk csak, hogy mire jó a kakaó:
A benne található polifenolok a káros koleszterinek oxidációját okozzák.
A flavonoidok miatt a kakaó az érrendszerre is hatással van. A flavonoidok ugyanis a vérrögképződés gátlásával un. „aszpirinhatást” fejtenek ki.
Erősíti az immunrendszert. Erősítő, roburáló hatású a betegség utáni lábadozásban, valamint hasmenés esetén összehúzó anyag.
Szív- és idegserkentő. …”
A különféle kakaó minőségekről a http://www.wiselady.hu/2009/06/gasztro-mitoszok-3-kakao.html oldalon olvashatsz!
A magam részéről nem félek a kakaó serkentő hatásától, hanem természetesen hozzáadott cukor nélkül élvezem az összes előnyét!