Zselés nyers gyümölcsrúd

Hozzávalók:

  • Gyümölcsök vegyesen – pl. ebben a rúdban: 2 db nagy méretű alma, 1 db narancs húsa és leve, 5 szem datolya, 1 marék goji bogyó, 1 db méretes reszelt sárgarépa, 1 db citrom leve. Lehetne benne még mazsola is. – A mix mennyisége legyen legalább fél liter.
  • 12 lap zselatin
  • Víz
  • Díszítés: opcionálisan lehet pl. a képen látható szárított xukros bio citromhéj, lehet porxukor, de még csokival is be lehet vonni; csak a képzelet szab határt!

Elkészítés:

  • A választott – egymással harmonizáló leveses gyümölcsöket összeturmixoljuk – alma, narancs, sárgarépa, citrom, majd
  • Hozzáadjuk a datolyát és a gojit (nem AIP!), vagy adott esetben mazsolát (nem AIP!), és hagyjuk legalább 4-5 órán keresztül ázni, hogy megduzzadjon. Adhatunk jó érzékkel kevés vizet is a keverékhez.
  • Amikor a datolya, goji, mazsola megduzzadnak, akkor ismét turmixolunk egyet a gyümölcskeveréken.
  • A 12 lap zselatint (2 zacskó) egy ujjnyi hideg vízbe tesszük és megvárjuk – 5′ -, míg megpuhulnak a lapok.
  • A zselatin lapokat összenyomjuk és ugyancsak egy ujjnyi vízben takarékon felolvasztjuk, de nem hevítjük.
  • A felolvadt zselatint belekeverjük a gyümölcs turmixba.
  • Fóliával kibélelünk egy tetszőleges formát – jelen esetben egy rúd alakút -, és beleöntjük a masszát.
  • Kb. egy óra alatt meg fog dermedni a zselé, melyet könnyedén ki tudunk borítani a fóliázott formából.
  • Tetszés szerint díszítjük. A képen látható szárított xukros citromhéj helyett szórhatunk rá őrölt magokat, csoki vagy kókuszreszeléket stb.; AIP-ban cukrozatlan citromhéjjal szórhatjuk meg!

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Zselés nyers gyümölcsrúd”

  1. Kérem mértékegységekkel pontosítsa a leírást, ez így nem értelmezhető!

    „Beledobjuk a datolyát és a gojit, vagy adott esetben mazsolát, és hagyjuk legalább 4-5 órán keresztül ázni, hogy megduzzadjon. ”

    MIbe dobjuk bele?

    „A 12 lap zselatint (2 zacskó) egy ujjnyi hideg vízbe tesszük és megvárjuk – 5′ -, míg megpuhulnak a lapok.”

    Mennyi az a víz?

    1. Kedves Ervin, Köszönöm az észrevételeit. Valóban kissé pongyola volt a fogalmazásom. Javítottam, stilizáltam és pontosítottam. A víz – egy ujjnyi – az ott van! Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.