Hozzávalók:
- Gyümölcsök vegyesen – pl. ebben a rúdban: 2 db nagy méretű alma, 1 db narancs húsa és leve, 5 szem datolya, 1 marék goji bogyó, 1 db méretes reszelt sárgarépa, 1 db citrom leve. Lehetne benne még mazsola is. – A mix mennyisége legyen legalább fél liter.
- 12 lap zselatin
- Víz
- Díszítés: opcionálisan lehet pl. a képen látható szárított xukros bio citromhéj, lehet porxukor, de még csokival is be lehet vonni; csak a képzelet szab határt!
Elkészítés:
- A választott – egymással harmonizáló leveses gyümölcsöket összeturmixoljuk – alma, narancs, sárgarépa, citrom, majd
- Hozzáadjuk a datolyát és a gojit (nem AIP!), vagy adott esetben mazsolát (nem AIP!), és hagyjuk legalább 4-5 órán keresztül ázni, hogy megduzzadjon. Adhatunk jó érzékkel kevés vizet is a keverékhez.
- Amikor a datolya, goji, mazsola megduzzadnak, akkor ismét turmixolunk egyet a gyümölcskeveréken.
- A 12 lap zselatint (2 zacskó) egy ujjnyi hideg vízbe tesszük és megvárjuk – 5′ -, míg megpuhulnak a lapok.
- A zselatin lapokat összenyomjuk és ugyancsak egy ujjnyi vízben takarékon felolvasztjuk, de nem hevítjük.
- A felolvadt zselatint belekeverjük a gyümölcs turmixba.
- Fóliával kibélelünk egy tetszőleges formát – jelen esetben egy rúd alakút -, és beleöntjük a masszát.
- Kb. egy óra alatt meg fog dermedni a zselé, melyet könnyedén ki tudunk borítani a fóliázott formából.
- Tetszés szerint díszítjük. A képen látható szárított xukros citromhéj helyett szórhatunk rá őrölt magokat, csoki vagy kókuszreszeléket stb.; AIP-ban cukrozatlan citromhéjjal szórhatjuk meg!
Kérem mértékegységekkel pontosítsa a leírást, ez így nem értelmezhető!
„Beledobjuk a datolyát és a gojit, vagy adott esetben mazsolát, és hagyjuk legalább 4-5 órán keresztül ázni, hogy megduzzadjon. ”
MIbe dobjuk bele?
„A 12 lap zselatint (2 zacskó) egy ujjnyi hideg vízbe tesszük és megvárjuk – 5′ -, míg megpuhulnak a lapok.”
Mennyi az a víz?
Kedves Ervin, Köszönöm az észrevételeit. Valóban kissé pongyola volt a fogalmazásom. Javítottam, stilizáltam és pontosítottam. A víz – egy ujjnyi – az ott van! Márta