„Túrós” puliszka

Paleo fúziós étrendem 2016 januárjától – Ricotta – érvek és ellenérvek alapján én mellette döntöttem.
Willson receptje és képei – további képekért kattints!

Kísérletképpen megpróbálkoztam a tojás-nokedli túrós tésztává való átlényegítésével… Nem lett rossz, sőt nagyon is jó!

Leginkább, az általam igen kedvelt, de régóta hiányolt, túrós puliszkára hajaz az íze, aki azt szereti, ezt is élvezni fogja…

Hozzávalók /egy személyre/:

  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 3 tojás fehérje
  • 1 egész tojás (szétválasztva)
  • 1 teáskanálnyi szezámliszt
  • 1 csipetnyi só, őrölt kömény

Elkészítés:

A 4 tojásfehérjét simára kevertem a szezámliszttel, sóval, köménnyel, és hagytam fél órát pihenni.

  • Közben a  szalonnát apró kockákra vágtam, kisütöttem, majd kiszedtem a zsírból és félre tettem.A serpenyőben visszamaradt forró zsírba beöntöttem a szezámos masszát.
  • Mikor kicsit megdermedt, a szokásos módszerrel, krumplitörővel, morzsásra törtem, majd rátettem a sárgáját is és összesütöttem.
  • A sült szalonnát megmelegítettem, a To-tut  enyhén megsóztam, és ezzel fogyasztottuk.
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “„Túrós” puliszka”

  1. Még egy, bocs!
    Én nem használom a Totu kifejezést, mert sokan összekeverik a Tofu-val (mivel azt régről ismerik), és kész a káosz!
    Túrót azért nem írok, mert az tejből készül, és arra asszociálnak.
    Mivel se szóját, se tejet nem kívánunk reklámozni, nekem legkorrektebbnek, leghasználhatóbbnak a To-túró megnevezés tetszik, amíg jobbat nem talál ki valaki.

    1. A magam részéről paleo túró, de a te elnevezésed is jó 😀 Én a totu kifejezést szintén nem használom, miután aranyárban forgalmazzák, nem is érdekel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.