Tarló répa ropogós

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • A tarló répát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk és kevés zsíron megpirítjuk.
  • AIP-ban csak sóval és fokhagymával, paleoban sóval, borssal, fokhagymával fűszerezhetjük.

A tarló répa a keresztes virágúak családjába tartozó káposztaféle, egyik alfaja pl. meglepő módon a kínai kel, fodros kel. Számos módon használható: nyersen, karikázva sütve, bundázva stb. Tegnap az őstermelői piacon vettem, és megmondom őszintén, hogy soha életemben nem volt még nálunk az ételek között. Nyilván ebben nagy szerepet játszik az az állapot, hogy világ életemben városlakó voltam.

Lényeg, ami lényeg, hogyha kedvet csináltam a tarlórépához, akkor Budapesten pl. az Europark öko-piac zöldségesénél kapható, és ezerféle módon elkészíthető.

„WAHLS PROTOKOLL 1-ES SZINT – WAHLS DIÉTA 

https://cincerfrakk.blogspot.hu/2017/09/wahls-protokoll-1-es-szint-wahld-dieta.html Kénben gazdag zöldségek: Káposzták családja. Igen gazdag organikus kénben, méregtelenítésben van szerepe, enyhíti az oxidatív stresszet, védi az agysejteket. Az összes zöldség közül ezek a legtáplálóbbak. A méregtelenítés alapvető fontosságú krónikus betegségek esetén. Erőteljes antioxidáns hatása miatt csökkenti a szív- és érrendszeri problémák és a rák kockázatát. Nagyon fontos a zöldségek variálása. Minden zöldség és a gyümölcsök nagy része is tartalmaz néhány toxint, ami hozzájárul a védelméhez az őt fogyasztó állatok ellen ( beleértve minket is). Ezek a kémiai anyagok stimulálják a sejtműködésünket. Ha minden nap ugyanazt a zöldséget eszed, esély van a méreganyagok felhalmozódására, ami negatív az egészségre nézve. Variáció pl 1.nap káposzta, 2.nap saláta, 3. nap spenót majd céklalevél. Minél jobban variálod a zöldségeket, annál kisebb a negatív hatások esélye. Elődeink több mint 200 különféle növényt és állatot fogyasztottak évente. Terry Wahls imádja a fodros kelt pl., mégis ellenzi a mindennapos fogyasztását.”

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.