Pulykamell fűszeres káposztával töltve

A receptet szabjuan küldte 2011.03-01-jén

Hozzávalók:

  • Pulykamell
  • Kesudió- vagy mandulatej – e hozzávalót elhagyod, és máris ketogén a recepted!
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb fej káposzta
  • Fekete- és fehérbors
  • Szárított zöldségkeverék fűszer
  • Szeletelt bacon
  • Zsír
  • Víz

Elkészítés:

  • A pulykamellet, amíg még kicsit fagyos (így könnyebb szeletelni) 3-4 szép lapos – tölthető vastagságú – szeletre vágom, majd fokhagymás tejbe fektetem egy éjszakára, de legalább 3-4 órahosszára
  • Fontos megjegyzés: Minden egyes mellből 3-4 lapos szeletet vágunk, és ráhalmozzuk a tölteléket az egyik szélére, felcsavarjuk majd betekerjük még baconnel is.
  • Másnap leöblítem, tiszta vízzel átmosom, lecsorgatom, megsózom, fűszerezem, és két folpack vagy nejlontasak között kicsit kiklopfolom
  • Nem kell túl erősen fűszerezni, mert a bacon elég intenzív ízt ad majd a húsnak
  • A töltelékhez a káposztát nagy lyukú reszelőn lereszelem, és zsíron, kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára párolom, miközben sózom, borsozom fekete és csipetnyi fehér borssal, de nem túl intenzíven
  • Kóstolni kell
  • Ha a káposzta kihűlt, a hússzeletekbe csavarok kb. 3 cm magas tölteléket, majd baconba tekerem a töltött szeleteket
  • Kizsírozott tepsiben kevés vizet aláöntve, fólia alatt majdnem készre sütöm
  • Közben néha kell pótolni a vizet alatta.
  • Amikor majdnem kész, nagyobbra állítom a hőfokot (170-200°C), és fólia nélkül kicsit megpirosítom
  • Ha megsült, ferdén szeletelem
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.