A receptet szabjuan küldte 2011.03-01-jén
Hozzávalók:
- Pulykamell
- Kesudió- vagy mandulatej – e hozzávalót elhagyod, és máris ketogén a recepted!
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kisebb fej káposzta
- Só
- Fekete- és fehérbors
- Szárított zöldségkeverék fűszer
- Szeletelt bacon
- Zsír
- Víz
Elkészítés:
- A pulykamellet, amíg még kicsit fagyos (így könnyebb szeletelni) 3-4 szép lapos – tölthető vastagságú – szeletre vágom, majd fokhagymás tejbe fektetem egy éjszakára, de legalább 3-4 órahosszára
- Fontos megjegyzés: Minden egyes mellből 3-4 lapos szeletet vágunk, és ráhalmozzuk a tölteléket az egyik szélére, felcsavarjuk majd betekerjük még baconnel is.
- Másnap leöblítem, tiszta vízzel átmosom, lecsorgatom, megsózom, fűszerezem, és két folpack vagy nejlontasak között kicsit kiklopfolom
- Nem kell túl erősen fűszerezni, mert a bacon elég intenzív ízt ad majd a húsnak
- A töltelékhez a káposztát nagy lyukú reszelőn lereszelem, és zsíron, kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára párolom, miközben sózom, borsozom fekete és csipetnyi fehér borssal, de nem túl intenzíven
- Kóstolni kell
- Ha a káposzta kihűlt, a hússzeletekbe csavarok kb. 3 cm magas tölteléket, majd baconba tekerem a töltött szeleteket
- Kizsírozott tepsiben kevés vizet aláöntve, fólia alatt majdnem készre sütöm
- Közben néha kell pótolni a vizet alatta.
- Amikor majdnem kész, nagyobbra állítom a hőfokot (170-200°C), és fólia nélkül kicsit megpirosítom
- Ha megsült, ferdén szeletelem