Rántott tarlórépa

A tarlórépát egyáltalán nem ismertem korábban, ami persze nagy valószínűséggel abból fakad, hogy nem vagyok vidéki lány. Gondolom, hogy vidéken közismert zöldségféle lehet?! A tarlórépát a múlt héten Budapesten, az Europark termelői piacán vettem.

Panírozni sokféleképpen lehet. Most a zabbal való panírozást választottam. A zab – határeset a paleoban a benne lévő avenin miatt. Aki gluténérzékeny, annak különösen figyelnie kell arra, hogy a zab ne legyen liszttel szennyezett. A gluténérzékeny gyerekeknél még a tiszta zab is keresztreakciót válthat ki. Mindennek ellenére azért választom sokszor a panírhoz, mert leginkább a zab ad igazi régi megszokott panír ízt.

A vékonyra szeletelt tarlórépát forgasd meg finomra őrölt zabkorpában, majd lazán felvert egész tojásokban, majd ismét zabkorpában, és teflonban – kevés zsíron süsd meg mindkét oldalát. A rántott húsokat az esetek nagy százalékában tepsiben szoktam sütni, de a répával, bár próbáltam, de tegnap nem ment. Zöldséges fasírtot készítettem – a húsleves maradék zöldségének pépesítésével és most darált pulykamellel.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.