Kinder kocka/szelet – nyers süti

Hozzávalók:

  • 25 dkg tejkészítés maradványa finom szemcsés kókuszreszelék – természetesen lehet eredeti is!
  • 10 dkg kókuszliszt
  • 2 db nagy citrom leve
  • Eritrit – annyi, hogy intenzív édes ízt kapjunk – kóstolj!; AIP-ban ízlés szerint méz – csak arra gondolj, hogy nem az egész tállal fogod felfalni egyszerre a süteményt, naponta max. 1 tk. méz fogyasztható!
  • Kakaó – legalább 4-5 ek.; AIP-ban karob por 4-5 ek.
  • 3 dl kókuszolaj
  • 2 ek. kandírozott bio citromhéj – elhagyható!
  • Opcionálisan 10 dkg fekete csokoládé is olvasztható a tetejére; AIP-ban nem!!!

Elkészítés:

  • A kókuszreszeléket, a kókuszlisztet, az eritritet/mézt, a kókuszolajat és a citromlét és citromhéjat alaposan keverjük össze.
  • 2/3 részt tegyünk félre a masszából, melybe keverjük bele a kakaót/karobot.
  • 1/3 rész maradjon citromos fehér tölteléknek.
  • Egy tálcát fóliázzunk ki, majd egyengessük rá a kakaós/karobos massza felét.
  • Ezután a fehér masszát borítsuk rá a kakaós alapra és szépen egyenletesen húzzuk szét.
  • Végül az eddigiek tetejére borítsuk rá maradék kakaós /karobos masszát.
  • Vágjuk fel a süti szeleteket, majd tegyük hűtőbe.
  • 1-2 óra múlva már megdermed, és fogyasztható!
  • Amennyiben vízgőz fölött megolvasztunk 10 dkg keserű csokoládét, akkor felvágás előtt öntsük a tésztára, majd szeleteljünk és hűtsünk!
  • Lehet vágni szeletekbe, de szerintem érdemesebb apróbb kockákra, mert eléggé tömény sütemény.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.