Répatorta – citromkrémes diós-magos óriástorta

Hozzávalók:

  • 0,5 kg reszelt sárgarépa
  • 40 dkg magkeverék (pl. 20 dkg dió + 20 dkg mandula; vagy 40 dkg dió; vagy 20 dkg dió + 20 dkg bármilyen mag; vagy 40 dkg mandula stb.)
  • 6 db tojás
  • 2 db lime (citrom is lehet)
  • Paleolit édesítő (xilitol, stevia)
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 10 dkg ghee
  • Zsírpapír
  • Óriás kerek tortaforma (Na persze lehet téglalap alakú is!)

Elkészítés:

  • Reszelj le 0,5 kg megtisztított sárgarépát
  • Durvára (nem lisztté!) őrölj meg 40 dkg magot (ízlés és készlet szerint)
  • 6 db tojás fehérjét egy kis citromlé hozzáadásával verj fel kemény habbá
  • Forgasd a habba tojások sárgáját, steviát ízlés szerint, a késhegynyi szódabikarbónát
  • Keverd a tojáshabba az őrölt magot és a reszelt sárgarépát
  • Zsírpapírral bélelj ki egy nagyméretű tortaformát
  • A tésztát öntsd a formába, és előmelegített sütőben süsd legalább 30 percig
  • Miután a tészta vastag – hosszabb ideig kell átsülnie, tehát feltétlenül végezz tűpróbát
  • A tortát, ha kész, borítsd ki egy tálra
  • 10 dkg ghee-t 1 egész lime (lehet citrom is) levével, hozzáadott steviával keverd fehéredésig
  • A citromkrémet kend a torta tetejére
  • Vágj fel leheletvékony szeletekre 1 db lime-ot (lehet citrom is), és díszítsd vele a süteményt (El tudom képzelni azt is, hogy leheletvékony – előzetesen citromban áztatott – répa karikákkal vagy csíkokkal díszíted a tortát
  • A torta tetejét szórd meg jó sok xukorral

ÍZLETES, FINOM NYALÁNKSÁG LESZ A VÉGEREDMÉNY!


Print Friendly

2 hozzászólás a(z) “Répatorta – citromkrémes diós-magos óriástorta” bejegyzéshez

  1. A recept olvasásakor felfedeztem, hogy én is megcsináltam majd nem ugyan ezt egy kis különbséggel.
    Mivel tényleg finom lett, gondoltam megosztom veletek a saját változatomat.
    40 dkg finomra reszelt sárgarépa
    10 dkg darált dió
    10 dkg gesztenyeliszt
    + rum aroma (jól illik a dióhoz és a gesztenyéhez is)
    1-2 evőkanál kókuszolaj ( mivel a dió már elég zsiradékot tartalmaz)
    4 tojásfehérje habbá verve
    4 tojás sárgája 10 dkg nyírfacukor felével fehéredésig keverve. (azért a felével, mert a másik felét a reszelt sárgarépára szórtam csipet sóval, így egy kis levet eresztett amit a dió és a gesztenyeliszt szépen felszívott.
    fél sütőpor
    fél citrom héja és leve
    Az összeset összekeverni és tűpróbáig sütni.
    Krém nélkül is ízletes, de a rumos ízvilág miatt el tudok rá képzelni egy csokimázat.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>