Zselatin és kollagén az ízületek és a bőröd őre

Erdeszne zselatin

ZSELATIN

Partneremnél is kapható http://www.biobolt.e-tar.hu/search/?q=zselatin és tudom, hogy sokan megrendelőik vagytok.

http://biowellnatura.hu/p/etkezesi-zselatin.html

„A zselatin 5-szörös mennyiségű víz vagy folyadék sűrítésére képes

A zselatin a legelterjedtebb zselésítő anyag, élelmiszerekben, gyógyszerekben széles körben alkalmazzák. Állati eredete miatt a vegetáriánus élelmiszerekben, valamint egyes vallási előirányzatok miatt, pektinnel, agar agarral, karragénnel, alginsavval, helyettesíthető.

Leggyakrabban fagylaltok, lekvárok zselésítésére használják. Diétás élelmiszerekben zsírok helyettesítésére is alkalmazzák, mert a szájban zsír érzetét kelti, ugyanakkor kalóriatartalma nagyon alacsony.
Gyógyszerekben elsősorban gyógyszerkapszulák bevonatához használják, mert így a kapszula könnyebben lenyelhető.

Kozmetikumokban általában hidrolizált kollagén néven található meg.
Élelmiszerekben a zselatin napi maximum beviteli mennyisége nincs meghatározva, mellékhatása nem ismert.

Étkezési zselatin – ízületi fájdalmakra

Az étkezési zselatin állati eredetű csontot tartalmaz (ebből készítik) folyadékkal keverve emiatt kocsonyásodik be. Ízületeink akkor fájnak, ha a csontban nincs elegendő mennyiségű kalcium és ezt a csont az ízületből vonja ki, így pótolja a számára létfontosságú alkotó elemet.
Figyelj az ízületi fájdalmakra, mert ez azt jelzi, hogy az ízületeidben nincs elegendő kalcium.

Jó tudni!

Sokan kívülről szájon át szedve próbálják meg a kalcium hiányt pótolni, de azt tudni kell, hogy csak az egészségesen működő szervezet képes a kívülről bevitt kalciumot maradéktalanul hasznosítani!
Ha emésztési problémáid, (hasmenés, székrekedés, különböző allergiák) vannak, akkor a szervezeted nem képes sem a kalcium, sem más szájon át szedett vitamin, nyomelem hasznosítására.
Emiatt a legegyszerűbb módja az ízületi gyulladás/fájdalom külső helyi kezelése.”

KOLLAGÉN

http://vitaminvilag.hu/etrend-kiegeszitok/termekek/gal-kollagen-peptidek?gclid=Cj0KEQiA-_HDBRD2lomhoufc1JkBEiQA0TVMmnjOY6Yefnr6Tx3Fzdq47tcdfyUoYI7B3ArCpaIrlZkaAkfm8P8HAQhttp://vitaminvilag.hu/etrend-kiegeszitok/termekek/gal-kollagen-peptidek?gclid=Cj0KEQiA-_HDBRD2lomhoufc1JkBEiQA0TVMmnjOY6Yefnr6Tx3Fzdq47tcdfyUoYI7B3ArCpaIrlZkaAkfm8P8HAQ

GAL Kollagén peptidek

A kollagén egy óriásfehérje, ami nagy mennyiségben található meg bőrünkben, csontunkban és porcainkban. Az állati bőr, csont és porcok elfogyasztásával (pl csontleves, kocsonya, stb) hozzá is juthatunk sok kollagénhez, azonban ez nagyon nehezen emészthető. A kollagén az emésztés során kisebb alkotóira, peptidekre bomlik, amik egy része utána aminosavakra, így jut a véráramba, hogy aztán a bőrben és ízületekben kifejthesse hatását.

Termékünkben a kollagén már eleve peptidek formájában van jelen, azaz elő van emésztve, hidrolizálva van. Így a fölszívódása már jó és az emésztésünket sem terheli. Ez az emésztést már alig igénylő kollagén peptid (hidrolizált kollagén) segíti a bőr fiatalos rugalmasságának és az ízületek megfelelő működésétét, hajlékonyságát.

A bőrre és ízületekre kifejtett hatás csak kollagén peptidek fogyasztásával kapcsolatosan igazolt, nem előemésztett (táplálkozásból fogyasztott) kollagén esetében nem. (Fontos megjegyezni azonban a gyomor- és bélnyálkahártyára a táplálékból származó, nem előemésztett kollagén a jó hatású egyes szakemberek szerint).

Napi 10g (1 púpozott evőkanál) fogyasztása javasolt napi 1 vagy 2 alkalommal. Íze nincsen, de enyhe szaga miatt érdemes narancslébe, kakaóba vagy pl. tejszínes-vaníliás italba keveri, melyek remekül elfedik azt.

Összetevök: 100% kollagén peptidek (hidrolizált kollagén)

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Zselatin és kollagén az ízületek és a bőröd őre”

  1. Kedves Márti,…….húslevesemhez, vagy máshoz is ebből teszek 1 kanállal, így kocsonyásítok :))))….még ami nagyon jól kocsonyásít(kollagén sok ) a szárnyas(csirke) láb, csak hát azt jól le kell tisztítani, macerás,…..ez így egyszerűbb nekem! Naponta egy teáskanállal így elfogyasztok belőle!
    A.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.