A recept a Marti család gyűjtéséből való, MW receptje
A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- 2-3 fej cékla
- 4-5 szelet sütőtök
- 1 zeller
- 2 vastag sárgarépa
- Egy marék kelbimbó
- Néhány virág brokkoli
- 1 kis cukkini vagy padlizsán
- 5-6 kis gomba egészben vagy félbevágva
- Egy kis fej vörös vagy lila hagyma, esetleg póréhagyma
- Só, durvára őrölt bors (nem AIP), oregáno
- Kevés hidegen sajtolt olívaolaj
- Parmezán sajtot ajánlok a tetejére (más kemény sajt is lehet!); a sajt el is maradhat – AIP-ban mindenképpen!
Elkészítés:
- A zöldségeket megtisztítjuk, hasábokra illetve szeletekre vágjuk, egy lapos tepsiben összekeverjük a fűszerekkel
- Sütőben kb. egy óra alatt (majdnem végig fólia alatt, amit a végén leveszünk, hogy kicsit megpiruljanak a zöldségek) puhára, de nem szétfőttre, inkább roppanósra sütjük
Önmagában is kiváló egytálétel, de húshoz is jó körítés!
A zöldségtál saját változata:
- Ami itthon volt: 1 db óriás cukkini (saját termés), 0,5 kg sárgarépa, 3 fej karalábé (saját termés), 2 szál póréhagyma, 2 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, bio szárított zöldség por, 10 dkg szalonna, 1 kanál kacsazsír
- A felsorolt kellékeket egy nagyobb tepsibe összekeverve beraktam, majd MW instrukciói alapján fóliával beborítottam
- Kb. 20 percig fólia alatt, majd kb. 10 percig fólia nélkül sütöttem a zöldségeket
- Sót csak a tányérra tétel után tettem rá, mert nem akartam, hogy a zöldségek levet eresszenek