Vegyes zöldség sütve – többféle változatban

A recept a Marti család gyűjtéséből való, MW receptje

A kép a Google images-ről való

vegyeszoldsegsutve

Hozzávalók:

 

  • 2-3 fej cékla
  • 4-5 szelet sütőtök
  • 1 zeller
  • 2 vastag sárgarépa
  • Egy marék kelbimbó
  • Néhány virág brokkoli
  • 1 kis cukkini vagy padlizsán
  • 5-6 kis gomba egészben vagy félbevágva
  • Egy kis fej vörös vagy lila hagyma, esetleg póréhagyma
  • Só, durvára őrölt bors (nem AIP), oregáno
  • Kevés hidegen sajtolt olívaolaj
  • Parmezán sajtot ajánlok a tetejére (más kemény sajt is lehet!); a sajt el is maradhat – AIP-ban mindenképpen!

Elkészítés:

  • A zöldségeket megtisztítjuk, hasábokra illetve szeletekre vágjuk, egy lapos tepsiben összekeverjük a fűszerekkel
  • Sütőben kb. egy óra alatt (majdnem végig fólia alatt, amit a végén leveszünk, hogy kicsit megpiruljanak a zöldségek) puhára, de nem szétfőttre, inkább roppanósra sütjük

Önmagában is kiváló egytálétel, de húshoz is jó körítés!

A zöldségtál saját változata:

  • Ami itthon volt: 1 db óriás cukkini (saját termés), 0,5 kg sárgarépa, 3 fej karalábé (saját termés), 2 szál póréhagyma, 2 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, bio szárított zöldség por, 10 dkg szalonna, 1 kanál kacsazsír
  • A felsorolt kellékeket egy  nagyobb tepsibe összekeverve beraktam, majd MW instrukciói alapján fóliával beborítottam
  • Kb. 20 percig fólia alatt, majd kb. 10 percig fólia nélkül sütöttem a zöldségeket
  • Sót csak a tányérra tétel után tettem rá, mert nem akartam, hogy a zöldségek levet eresszenek
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.