Somlói galuska paleosan

Somlói – A kép a Google imagesről való!

Kénytelen voltam a saját képet, annak rossz beállítása miatt lecserélni! A recept működik és finom!

Hozzávalók és elkészítés egyben:

Tészta

  • Használhatunk pl. maradék piskótát, vagy

A képen látható piskóta hozzávalói és elkészítése:

    • 3 db M-es tojás
    • 1 ek. útifűmaghéj
    • 2 ek. bambusz rostmix
    • 2 ek. gesztenyeliszt
    • 2 ek. kókuszliszt
    • 1 ek. tápióka keményítő
    • 4 dl kókusztej, vagy víz
    • 1 ek. vaj
    • 1 kk. szódabikarbóna
    • 1 ek. citrom
    • Ízlés szerint – stevia, eritrit
  • A fenti hozzávalókat összekeverjük, majd zsírpapírral kibélelt formában közepes lángon 35′ alatt megsütjük. Akár muffin formában is süthetjük, de akkor a muffinsütőt ki kell zsírozni és liszttel megszórni.

Csokoládékrém

    • Készíthetünk krémet a Csokikrémek címszó alatt felsoroltak szerint.
    • A csokikrém most 4 ek. kókusztejpor 1 liter vízzel való hígításával és hozzáadott 1 ek. konjac liszt sűrítéssel készült; melybe beleszórhatunk 10 dkg mazsolát és átfőzhetjük 0,5 dl karakteres szesszel, pl. rummal, aminek a szesztartalma a főzés során elpárolog.

Hab

Somlói galuska – egy korábbi receptje

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.