Gránátalmás zselé

Az alábbi recept értelmét sokan kérdezhetik, hogy minek??? -, hiszen a gránátalma önmagában tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal, nem magas a benne lévő cukor sem. Mindemellett kérdezem én, hogy ki az, aki szereti a kocsonyát??? Tudom, tudom – a válasz: Miiii sokan! …, hát én töredelmesen bevallom, hogy utálom. A kocsonya nagyon egészséges, mert az ízületek a porcok egészségéhez jelentősen hozzájárul. Nos, hát itt van az a bizonyos kutya elásva, …, ezért született ez a házasítás – gránátalma kocsonyában, azaz zselatinban 😀

gránátalmászselé800

Hihetetlenül egyszerű elkészíteni, hacsak nem vesszük kihívásnak a gránátalmák magjainak kikanalazását?! Ehhez kialakult már egy remek technikám: A gránátalmát először négy, majd további összesen 8 szeletre vágom, és ekkor könnyedén kivehetőek a magok; a közelemben lévő fehér falak ezzel a módszerrel „megússzák” 😀

A képen látható mennyiség:

  • 2 gránátalma
  • AIP-ban + 2 almából készíts pürét édesítéshez!
  • 0,5 l kocsonyalé – annyiszor 2 teáskanál étkezési zselatin, ahányszor 1 dl víz
  • Egy ennek a mennyiségnek megfelelő méretű edényt – hosszúkás alagút forma béleljünk ki fóliával.
  • A magokat helyezzük az edénybe, majd öntsük fel a zselatinnal elkevert, utána felforrósított vízzel. A vízbe további édesítés végett érdemes tenni eritritet vagy steviát, netán Xukor0 steviát; AIP-ban keverd a lébe a pürésített almákat!
  • Hűtőbe tesszük az édességet és várjuk, hogy megdermedjen. Ez legalább egy órányi időt igénybe fog venni.

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.