Narancsos-almás-diós-zselés

Vannak korszakaim 😀 – most éppen zselatinos korszakot élek. Ismét készítettem egy zselés nyers sütit. Hihetetlenül egyszerű!

  • Két nagyobb narancsot szabadítsunk meg a héjától, és vágjuk fel karikákra.
  • Két nagyobb almát hámozzunk meg, majd vájjuk ki a közepét, és szintén karikázzuk fel, majd locsoljuk meg citrommal.
  • Egy maréknyi dióbelet nylon zacskóban klopfolóval törjünk durvára és szórjuk a gyümölcs közé.
  • 1 tk. porzselatin, ízlés szerint eritrit, stevia — 1 dl víz kombinációban hígitsunk fel zselét, majd állandó keverés mellett forraljuk fel a kb. fél liternyi zselés vizet.
  • Egy fóliával kibélelt formába rakjunk le egy sor narancsot, majd egy sor almát, majd ismét narancsot.
  • A 0,5 liternyi zselés lét öntsük rá a gyümölcsökre. A tetejét megszórhatjuk xukrozott narancshéjjal.
  • Az édességet hűtsük le, amíg megdermed.

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Narancsos-almás-diós-zselés”

    1. Köszönöm, hogy szóltál. Már pontosítottam – a gyümölcs közé szórjuk. No persze, akkor sem történik tragédia, ha a tetejére megy. Jó étvágyat. Márta

    1. Kedves Anikó, ha figyelmesen elolvasod a receptet, akkor benne van, hogy „forrósítsunk fel fél liternyi zselés vizet”. Az ilyen egyben írt recepteket talán nehezebben lehet megfigyelni, mintha külön lenne bontva hozzávalókra és elkészítésre?! A süti tényleg finom. Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.