Vannak korszakaim 😀 – most éppen zselatinos korszakot élek. Ismét készítettem egy zselés nyers sütit. Hihetetlenül egyszerű!
- Két nagyobb narancsot szabadítsunk meg a héjától, és vágjuk fel karikákra.
- Két nagyobb almát hámozzunk meg, majd vájjuk ki a közepét, és szintén karikázzuk fel, majd locsoljuk meg citrommal.
- Egy maréknyi dióbelet nylon zacskóban klopfolóval törjünk durvára és szórjuk a gyümölcs közé.
- 1 tk. porzselatin, ízlés szerint eritrit, stevia — 1 dl víz kombinációban hígitsunk fel zselét, majd állandó keverés mellett forraljuk fel a kb. fél liternyi zselés vizet.
- Egy fóliával kibélelt formába rakjunk le egy sor narancsot, majd egy sor almát, majd ismét narancsot.
- A 0,5 liternyi zselés lét öntsük rá a gyümölcsökre. A tetejét megszórhatjuk xukrozott narancshéjjal.
- Az édességet hűtsük le, amíg megdermed.
Hm-… Nagyon jól hangzik.
A dió az hova megy? A tetejére, vagy a zselébe?
Köszönöm, hogy szóltál. Már pontosítottam – a gyümölcs közé szórjuk. No persze, akkor sem történik tragédia, ha a tetejére megy. Jó étvágyat. Márta
Nagyon klassz lehet, de hogy lesz fél liter a lé?
Kedves Anikó, ha figyelmesen elolvasod a receptet, akkor benne van, hogy „forrósítsunk fel fél liternyi zselés vizet”. Az ilyen egyben írt recepteket talán nehezebben lehet megfigyelni, mintha külön lenne bontva hozzávalókra és elkészítésre?! A süti tényleg finom. Márta