Fogyási küzdelmeim 7. Glükoneogenezis és lipolízis (ketogén)

Fogyási küzdelmeim 6. – böjtök

A beszámoló folytatása:

A ketogén diéta kapcsán, ahogy az a deansdale blogon is olvasható beindultak ketogénes folyamatok.  A ketogénezés 33. napján -9 kg fogyást konstatáltam és a hurrá hangulatban azt gondoltam akkor, hogy ez folyamatosan így megy majd tovább.

Az élet azonban soha nem egyszerű -, de jó is lenne, ha mára, a 72. napon – 18 kg-nak örvendezhetnék, de hát ez sajnos nem így működik.

  1. Tulajdonképpen a mai napnak a 75.-nek kellene lennie, de 3 napban vétettem a LCHF diéta elvei ellen, miután ezeken a napokon ettem normál paleo fagylaltot és a szénhidrátbevitellel megszakítottam a ketózis folyamatát. Mindez látszott abból, hogy a cukorértékeim megint megugrottak – az éhomi három napban volt 9,0 – 11,0 – 9,3. Egy szó, mint száz – bűnözni tilos! Ismét vissza kellett zökkennem a ketózis állapotába.
  2. Tapasztaltam olyant is a diéta során, hogy egyik napról a másikra a súlyom 2,5 kg-mal megugrott. Mondtam is magamnak, hogy ez csak víz lehet. …, és éppen akkor került a látómezőmbe Taubes „Miért hízunk el?” könyve, mely nemrégen jelent meg magyar fordításban. Nyilván, hogy a megvételekor rávettem magamat az olvasására, ahol Taubes arról ír, hogy a ketózis kialakulása során némelykor felborul a vízháztartás – a test elektrolízise, ezért ilyenkor több só bevitelét és hosszan főzött húsleveslé fogyasztását javasolja. A tanácsokat betartottam és a súlyom helyreállt!!!
  3. A ketogézés során, mint ahogy azt a fent említett deansdale blog is írja – nem kell pánikolni, mert a máj glükoneogenezissel és lipolizissel biztosítja, hogy a szerveink megfelelően működjenek. shutterstock_2329343Mindazokat, akik érdekel ez a folyamat részletesen, az az alábbi linkeket megnyitva olvasson!
  4. Összességében a cukorértékeim a 72 nap után napközben átlagosan 5,6 és 7,2 között mozognak. Az éhomi cukorérték alakul ki jó szinten a legeslegnehezebben. Még 72 nap után is általában 8 körüli értéket mérek, de már előfordul a 7,0-7,2 közötti érték. A napi átlag viszont igen szépen alakul és az éhomival is egyre elégedettebb lehetek! Azt olvastam, hogy hosszú türelemjáték eredményeként fog rendeződni cukorgyógyszer nélkül a cukrom!
  5. Az első néhány héten leadott 9 kb-ból 3 jött vissza, s ezt a -6 kg-ot rendületlenül tartom. Természetesen arról álmodozom, hogy valami újabb áttörés fog bekövetkezni a súlyvesztésben. A magam részéről a diétát nem adom fel!
  6. A mozgásomban a korábban szerzett lábsérülések, az uszodában szerzett choli-fertőzés miatt közel sem vagyok olyan aktív, mint korábban, de ennek ellenére fogytam, … és ennek következtében stagnál a súlyom.

Az ember a saját árnyékát nem lépheti át. Tehát pillanatnyilag itt tartok és remélem, hogy legközelebb további pozitív változásokról tudok majd beszámolni.

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Fogyási küzdelmeim 7. Glükoneogenezis és lipolízis (ketogén)”

    1. Pajzsmirigy működés és Reg-Enor 2014-ben készült. 4perc 15mp

      Pajzsmirigy alul-működés kezelése természetes úton Hierman Anita- Reg-enor Tapasztalatok Szabó Sigfrid

      https://www.youtube.com/watch?v=f-G0up0jpoo

      JÓMAGAMM A MÁSODIK FLAKONNÁL TARTOK, ÉS 2 NAPJA A PULZUSOM 101-106 LETT, MOST BESZÉLTEM SZIGFRIDDEL TELEFONO ÉS AZT MONDTA, HOGY ELHAGYHATOM A LETROXOT, MERT A MŰTÖTT ALULMŰKÖDÖ PAJZSMIRIGY CSONKOM ELKEZDETT JÓLMŰKÖDNI, VAGYIS A HORMONNAL EGYÜTT A REGENORRAL TÚLMŰKÖDIK!!
      MOST A KÍSÉRLET FOLYT. :))

      1. Kedves Márta!….most kaptam meg emailon a koleszterin labor értékemet a Synlab Bp. laborjábol, ma reggel vetettem vért, mert a Szighfrid biztatott, hogy a magas koleszterinszintemet is leviszi és most itt heurékázok, mert az évek óta magas koleszterinem 10-es, most a nem egészen két flakon Reg-enor-tól 6,8-ra lement !!!!!

        :)))))))))))))))))))))))))

        1. Kedves Amazon, Gratulálok az eredményhez. Nekem soha nem volt koleszterin problémám, de aki látja a hozzászólásodat, azok közül lehet, hogy mások is használják majd a Reg-enort. Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.