Körömpörkölt

Amennyiben szeretnéd a csontok kollagén szintjét javítani, akkor érdemes pl. körömpörköltöt is enni. A túlságosan zsíros dolgokért nem rajongok, de valahogy azt vettem észre, hogy 74 nap ketogén után már nem kínoz meg annyira a zsiradék, jobb lett a zsíremésztésem. Nagy mennyiséget készítettem és eltettem belőle a mélyhűtőbe. Szerintem ez az az étel, melyet nem érdemes kisebb mennyiségben készíteni. Ha nagy a család, akkor még el is fog fogyni! Mellékesen megjegyzem, hogy életemben először készítettem, receptet erről az ételről nem olvastam, hanem egyéni intuíció alapján készítettem el.

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés köröm
  • 1 ek. szemes bors, só, 2-3 babérlevél; később 1 tk. őrölt bors, legalább 2 ek. őrölt paprika, 3-5 szem stevia
  • 2 fej hagyma
  • 2 ek. zsír
  • 0,5 l paradicsom püré
  • Víz

Elkészítés:

  • Kuktában érdemes főznünk az ilyen ételeket, mert igen sok időt spórolunk vele! Tehát tegyük oda a körmöket kuktába úgy, hogy a víz ellepje. A vízbe sót, szemes borsot, babérlevelet tegyünk és főzzük puhára a körmöket. Ez kuktában kis lángon kb. 1 óra.
  • Amikor a főzés kész, akkor vegyük ki a körmöket a léből; a levet csontleveshez is adhatjuk – én ezt csináltam, mert a párhuzamosan fövő csontleves levéhez öntöttem!
  • A hagymákat apróra vágjuk és zsíron dinszteljük, majd rárakjuk a körmöket.
  • Fűszerezzük -, ha kell további sóval, őrölt borssal és fűszerpaprikával, majd felöntjük paradicsom pürével, steviával édesítjük.
  • Az egészet összeforraljuk.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.