Az egész tábla Semifreddo értékei:
1522 ccal | 24.6 fehérje | 147.9 zsír | 28.0 ch |
Hozzávalók:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 5 db tojás sárgája
- 0,5 l víz
- 5 szem stevia vagy folyékonyból ízlés szerint (A fagylaltoknál a stevia mellékíze nem érződik!), vagy használj Xukor0 steviát. AIP-ban glicinnel vagy pl. almapürével édesíthetünk!
- Egy rúd vanília belseje és a héja is
- 1 db kezelt citrom – a leve, a húsa, a héjából 1 tk-nyi reszelve
- 1 db lime
- 5 dkg vaj vagy ugyanennyi kókuszzsír
Elkészítés:
- A kókuszreszeléket szinte porrá daráljuk – pl. kávédarálóval. A porrá darálás nagyon fontos, mert a kókuszszemcsék nem lesznek kedvedre valók!
- Beleöntjük egy lábasba és ráütjük a tojások sárgáját, majd elkeverjük.
- Minimum lángra tesszük az edényt.
- Fokozatosan felöntjük vízzel és folyamatosan keverjük, hogy a sárgája besűrűsödjék, de ne legyen rántotta belőle.
- Édesítünk és belerakjuk a masszába a vanília belsejét és az egészen apróra vágott külső részét is.
- Amikor a keverékünk teljesen besűrűsödött, akkor levehetjük a tűzről és belerakjuk a vajat.
- Végül a citrom teljes belsejét apróra vágva hozzákeverjük a fagylalt masszához.
- A lime-mal tovább lehet a semifreddot díszíteni, hajszál vékony lime darabkákkal megpakolva.
- Fóliával kibélelt jégkocka tartó formába önthetjük és a mélyhűtőben kihűtjük.
- Amikor készen van, akkor a jégtartó aljára forró vizet csorgatunk és a kezünkkel vigyázunk arra, hogy ne essék ki az édesség!