Ketogén-AIP Semifreddo – vaníliás, citromos

Az egész tábla Semifreddo értékei:

1522 ccal 24.6 fehérje 147.9 zsír 28.0 ch

Hozzávalók:

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 db tojás sárgája
  • 0,5 l víz
  • 5 szem stevia vagy folyékonyból ízlés szerint (A fagylaltoknál a stevia mellékíze nem érződik!), vagy használj Xukor0 steviát. AIP-ban glicinnel vagy pl. almapürével édesíthetünk!
  • Egy rúd vanília belseje és a héja is
  • 1 db kezelt citrom – a leve, a húsa, a héjából 1 tk-nyi reszelve
  • 1 db lime
  • 5 dkg vaj vagy ugyanennyi kókuszzsír

Elkészítés:

  • A kókuszreszeléket szinte porrá daráljuk – pl. kávédarálóval. A porrá darálás nagyon fontos, mert a kókuszszemcsék nem lesznek kedvedre valók!
  • Beleöntjük egy lábasba és ráütjük a tojások sárgáját, majd elkeverjük.
  • Minimum lángra tesszük az edényt.
  • Fokozatosan felöntjük vízzel és folyamatosan keverjük, hogy a sárgája besűrűsödjék, de ne legyen rántotta belőle.
  • Édesítünk és belerakjuk a masszába a vanília belsejét és az egészen apróra vágott külső részét is.
  • Amikor a keverékünk teljesen besűrűsödött, akkor levehetjük a tűzről és belerakjuk a vajat.
  • Végül a citrom teljes belsejét apróra vágva hozzákeverjük a fagylalt masszához.
  • A lime-mal tovább lehet a semifreddot díszíteni, hajszál vékony lime darabkákkal megpakolva.
  • Fóliával kibélelt jégkocka tartó formába önthetjük és a mélyhűtőben kihűtjük.
  • Amikor készen van, akkor a jégtartó aljára forró vizet csorgatunk és a kezünkkel vigyázunk arra, hogy ne essék ki az édesség!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.