Csokiforgácsos vaníliás hab

Igen sok tojáshab gyűlt össze. Azon gondolkodtam, hogy milyen édesség lenne az, amit a lehűtve szívesen enné a család a mostani nagy melegben, ugyanakkor a ketogén diétámba is beleférne. A tojásnak a sárgája az igazi zsír, de ha a napi fehérje fogyasztásba beleszámítod a tojásfehérje fehérjetartalmát és tartod az előírt értékeidet, akkor simán lehet ez az édesség ketogén. Természetesen nem arra gondoltam, hogy az egész tál a napi adagom. Őszintén szólva nem is igazán kívánom az édességet, amióta ketogénezem, inkább a több legyet egy csapásra gondolat – mindenkinek jusson édesség – dolgozott bennem. A hab azért lett piros színű, mert vaníliát nem kaptam, színtelen vanília aroma nem volt, így hát vanília-narancsos aromát kevertem az édességbe. A NoCarb beszerzése ketogén esetén azért jó döntés, mert 0 kalóriás és szépen lehet vele sűríteni. A kókusztejet lehet kikevert tojássárgájával is sűríteni, de most ezt az egyszerűbb módszert választottam.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 25 dkg kókuszreszelékből kókusztejet készítünk.
  • Vanília aromával vagy vanília kikapart belével ízesítjük. A kókusztejhez xukor0steviát keverünk és mokkáskanálnyi NoCarb lisztet a sűrítéshez.* A meglehetősen híg (ketogénnek megfelelő!) kókusztejet felforrósítjuk.
  • Az összegyűjtött tojásfehérjéket 1 tk. citromlé és csipetnyi só hozzáadásával kemény habbá verjük és a habba is teszünk édesítést.
  • A habot evőkanállal a forró lébe szaggatjuk.
  • Egy egész citromot meghámozunk és apró darabokra vágva a habba dobjuk.
  • 90%-os csokoládét reszelünk az édesség tetejére. A reszeléshez most hámozót használtam.

* A sűrítés másik módszere – 2 db tojás sárgáját xukorral kikeverünk, fokozatosan hozzá öntünk 2 dl kókusztejet, majd a már melegedő kókusztejbe öntjük, és folyamatosan keverjük, nehogy nokedlik úszkáljanak a lében.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.