Cukkini főzelék – fokhagymás

A főzelék receptjét Miskolcziné Nagy Andrea ihlette, de mégis egyénileg és egy kicsit másként készítettem el. Az alábbi főzelék abszolút illik LCHF paleo ketogén étrendbe, miután a cukkini ch és kalória értéke elenyésző, a főzelékben lévő zsír és tojás sárgája pedig kifejezetten ketogén ételek. A képen marhapörkölttel való tálalás látható.

Hozzávalók:

  • 0.5 kg kisebb méretű cukkini, melyek teljes egészében reszelhetőek
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. Só,  1 kk. bors (nem AIP); opcionálisan kapor
  • 1 ek. zsír vagy 1 ek vaj (A vaj nem AIP)
  • 2 db tojás sárgája (haladó II. szakasz AIP-ban)
  • 1 dl víz

Elkészítés:

    • A cukkinit héjastól, valamint a tisztított fokhagyma gerezdeket lereszeljük és a felolvasztott zsírra rádobjuk a zöldség felét; folyamatosan keverjük, míg levet nem ereszt és fel nem forrósodik.
    • Ezután hozzáadjuk a cukkini másik felét, mely ropogósabb marad.
  • A tojások sárgáját vagy a NoCarb lisztet langyos vízzel kikeverjük, hozzákeverjük az eddigiekhez, és kész.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.