Amerikai paleocsinta halom

Nem olcsó édesség, amit készítettem, de megállja a helyét vendégváró desszertként is. Meg lehet tálaláskor még koronázni paleo tejszínhabbal is.

Hozzávalók:

Az amerikai paleocsintához:

  • 50 dkg gesztenyeliszt
  • 2 ek. (4 dkg) útifűmaghéj
  • Csipet só
  • Szódavíz
  • Zsiradék a paleocsinta sütéséhez

A töltelékhez:

  • 4 ek. NaturCookta kakaó
  • 2 ek. NaturCookta kakaóvaj
  • 3 ek. eritrit
  • 5 szem sárgabarack
  • 1 ek. NaturCookta pektin
  • 1 dl víz
  • 1 bögre dió

Elkészítés:

  • Keverjük össze a paleocsinta hozzávalóit és legalább fél órát hagyjuk állni, míg megduzzad. Szódát, annyit öntsünk a tésztához, hogy a tészta túlságosan folyós ne legyen, de ne is álljon meg a kanál benne, tehát könnyen önthető legyen!
  • Forró – lehetőleg teflon – palacsinta sütőben süssünk kis méretű amerikai paleocsintákat.
  • A paleocsintákat pohárral szabályos kör alakúra kiszaggathatjuk és a keletkező „selejtet” csíkokra vághatjuk. Lehet mindezt jóval egyszerűbben is csinálni – természetesen.
  • A kakaó, kakaóvaj, eritrit összeöntése után kis lángon összeolvasztjuk a csokoládét és a korongokat meglocsoljuk vele.
  • A diót nylon zacskóba tesszük és klopfolóval durvára aprítjuk.
  • A barackot nyersen használjuk fel: – kézzel vagy botmixerrel összetörjük, a vízzel felöltjük, hozzáadunk pektint és alaposan összekeverjük; így egy nyers dzsem lesz a végeredmény!
  • Összeállítás:
  1. Tésztacsíkokat helyezünk a mély tál aljára.
  2. Megszórjuk dióval.
  3. Ismét tésztacsíkokat teszünk a tálba.
  4. A következő a barack dzsem elhelyezése.
  5. Csokoládés korongokat az alapra halmozzuk.
  6. Középre teszünk egy kanálnyi dzsemet.
  7. Az egész édességet megszórjuk dióval.

Megjegyzés:

A receptben kevés édesítő szerepel, mert maga a gesztenyeliszt elég édes, de természetesen további eritritet lehet használni.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.