Pirított pecsenye kacsamáj

A belsőségek közül a májat szeretem a legeslegjobban. A pecsenye kacsamáj nagyon finom és megfizethető! A hízott kacsamájnak van horribilis ára. Kilóját piacon – Budapesten a Fehérvári úti – 1.200 Ft/kg-ja, az Auchanban pedig 1.400 Ft/ kg-ja lehet kapni. Miután a kerületemben van Auchan, de egyébiránt át mehetnék Budára is, a közelebbit, de a 200 Ft-tal drágábbat választottam. Rögtön veszek ilyen alkalmakkor 1 kg májat és néhány nap alatt elfogy. Az elkészítése a lehető legegyszerűbb.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Daraboljuk fel – nem apróra – a májat.
  • Hevítsünk fel 1 ek. zsiradékot – pl. sertészsír, kacsazsír stb,
  • Dobjuk rá a máj darabokat és forgassuk meg a zsírban.
  • Miközben pirul – ízlés szerint – hagyományosan: őrölt borssal és kb. 1 tk. piros paprikával szórjuk meg a májszeleteket; AIP-ban pedig majoránnával.
  • Fordítsuk meg a májat, majd pirítsuk tovább és ismét szórjuk meg fűszerrel.
  • Addig süssük, míg a saját levét elfövi.
  • Tálaláskor kakukkfüvet és bazsalikom levelet tettem díszítésként a tányérra.
  • FONTOS! – a májat csak tálaláskor szabad sózni, mert különben megkeményedik!!!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.